Το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας στο Sunderland είναι το μεγαλύτερο στην Αγγλία, και σύμφωνα με βρετανικές αναφορές η Nissan θα κόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας εξαιτίας της δραματικής μείωσης της ζήτησης των diesel μοντέλων.

Δεν είναι σαφές πόσα άτομα θα απολυθούν, αλλά αυτή τη στιγμή απασχολούνται περίπου 6.700 άτομα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο παράγει τα Qashqai, Juke, Leaf και X-Trail, μαζί με τα Infiniti Q30 και QX30.

Η πτώση των πωλήσεων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της εταιρίας έφτασε στο 37% το Μάρτιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ περίπου το 25% της παραγωγής του εργοστασίου του Sunderland είναι πετρελαιοκίνητα. Ένας εκπρόσωπος του εργοστασίου είπε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας συνδέονται με τη μετάβαση του εργοστασίου σε μια νέα γκάμα κινητήρων.

  • SAMURAI-66

    Προβλεπω η τερεζα μει με το που εμαθε την αποφαση των ιαπωνων για μειωση προσωπικου να ψαχνει τροπο τα γνωστα……..της συριας να ετοιμασουν καινουργια επιθεση ειρηνης με πυραυλους για να ξεχαστουν οι ψηφοφοροι της με τους κακους της μεσης ανατολης.
    Ισως εκανε νωρις την της χωρις να γνωριζει πως τρεχουν τα γεγονοτα μεσα στην χωρα της….την τρολαρουν αν και τους εχει δωσει γη και υδωρ οι φιλοι της απο την απω ανατολη!