Στον αγώνα της Formula E στους δρόμους του Βερολίνου, που θα γίνει στις 19 Μαΐου, το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο I-Pace eTrophy της Jaguar θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του, πραγματοποιώντας ένα γύρο επίδειξης. Αυτός θα αποτελέσει το preview της αποκλειστικής σειράς αγώνων που θα ξεκινήσει η βρετανική εταιρία αργότερα φέτος.

Η σειρά αγώνων eTrophy θα γίνεται πριν από τους αγώνες της Formula E και θα είναι η πρώτη σειρά αγώνων στην οποία χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής. Συνολικά 20 Jaguar I-Pace eTrophy θα συμμετέχουν και θα τρέχουν στις διαδρομές σε Hong Kong, Παρίσι, Sao Paolo και Νέα Υόρκη.

Τα αγωνιστικά είναι δημιουργίας SVO (Special Vehicle Operations) και τα αναλυτικά τους χαρακτηριστικά θα γίνουν γνωστά λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Να θυμίσω, όμως, ότι η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, συνολικής απόδοσης 400 ίππων και 696 Nm ροπής, και μια μπαταρία 90 kWh.

Οι συστοιχίες των μπαταριών είναι τοποθετημένες χαμηλά και ανάμεσα στους δύο άξονες, κάτι που χαμηλώνει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, ενώ διαθέτει ίση κατανομή των μαζών (50:50) ανάμεσα στους δύο άξονες.