Προτού καν μπούμε στον πέμπτο μήνα του 2018, η γνωστή «Silly Season» έχει ήδη ξεκινήσει. Τα ονόματα των Fernando Alonso, Kimi Raikkonen και Daniel Ricciardo είναι στο προσκήνιο, ενώ θα ήταν και του Lewis Hamilton, αλλά η ανανέωση του Βρετανού με τη Mercedes είναι πιθανότατα θέμα χρόνου.

Έχουμε διαβάσει τα περί αποχώρησης του Alonso από τη Formula 1 στα τέλη του 2018, ενώ έχουν γραφτεί φήμες σχετικά με συνομιλίες του Ricciardo με τη Ferrari, προκειμένου ο Αυστραλός να αποτελέσει τον διάδοχο του Raikkonen, για να γίνει ένα καυτό δίδυμο με τον Sebastian Vettel.

Ο ίδιος ρωτήθηκε σχετικά στα πλαίσια του Αζερμπαϊτζάν, απαντώντας πως τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν έκρυψε για μία ακόμα φορά πως θέλει να βρίσκεται στο καλύτερο διαθέσιμο μονοθέσιο την επόμενη σεζόν.

Δεν είναι αλήθεια, μπορώ να το πω αυτό. Μιλάω μόνο με τη Red Bull. Ακόμα και πέρυσι ήμασταν αρκετά ανοιχτοί μεταξύ μας, και νομίζω πως ενδιαφέρονται να με κρατήσουν. Είχα κάποιες συνομιλίες, ξέρω τις άλλες φήμες, αλλά δεν υπήρξε κάτι άλλο, δεν είναι αλήθεια, τουλάχιστον μέχρι αυτό το σημείο.

Νομίζω πως η περιέργεια δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα γεγονότα, φαντάζομαι, όσον αφορά τις επιλογές  που θα έχω και το ποιο μονοθέσιο θα είναι το ταχύτερο που μπορώ να οδηγήσω. Είναι στην κορυφή της λίστας μου. Δε θα πήγαινα απλά κάπου αλλού για αλλαγή. Αν έκανα κάποια αλλαγή, θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι θα ήταν δυνητικά καλύτερα. Αυτό είναι όλο.