Το 1967, ο αμερικάνος επιχειρηματίας Malcolm Bricklin προσέγγισε τη Subaru, ώστε να εισάγει τα αυτοκίνητα της στις Η.Π.Α., για να κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρίας στην Αμερική το 1968. Fast forward στο σήμερα -50 χρόνια μετά- και η Subaru Αμερικής ανακοίνωσε ότι πούλησε το 9.000.000στό αυτοκίνητο της. Αυτό είναι ένα Crosstrek (λέγε με XV), σε ένα αφοσιωμένο πελάτη της από την πολιτεία του Arkansas.

Οι πωλήσεις του Crosstrek τον Μάρτιο ήταν κατά 88,7% μεγαλύτερες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, με την Subaru να σημειώνει για 49 συνεχόμενους μήνες μηνιαίες πωλήσεις πάνω από 40.000 αυτοκίνητα, ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί συνεχόμενα ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων. Τέλος, να θυμίσω ότι πριν δύο εβδομάδες, η Subaru σημείωσε άλλο ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς παρέδωσε το 2.000.000στό Outback.

Η Suabru πάει εξαιρετικά καλά στην Αμερική και στην Ιαπωνία, αλλά δυστυχώς όχι στην Ευρώπη.

 • SkidRAW

  Παμε μωρη Σουμπαρακλα!

 • SAMURAI-66

  Εκτος απο της αγορες των ΗΠΑ και της ιαπωνιας εξαιρετικες επιδοσεις εχει στον χωρο των πωλησεων και στην ωεανια-αυστραλια και νεα ζηλανδια.
  Οτι στην ευρωπη εχει χαμηλα ποσοστα αποδιδεται σε δυο λογους οι οποιοι συντρεχουν.
  Ειναι 100% γιαπωνεζικα αρα και ακριβα και οι κατοικοι αυτης της ηπειρου ειναι ξενερωτη κυριολεκτικα και στην πλειοψηφια τους ελαχιστα ενημερωμενη για την subaru…αμφιβαλω αν γνωριζουν περα απο το impreza wrx sti κανενα αλλο μοντελο της…και προτιμουν τα που τους πλασαρουν εσκεμμενα τα διαφορα ενημερωτικα μεσα πασης φυσεως τυπου vw group και σια!!

  • Pandal

   για αλλη μια φορα τα ειπες ολα!