Νέες φωτογραφίες του εσωτερικού του νέου Toyota Auris

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η Toyota να πραγματοποιήσε τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του νέου Auris στην έκθεση της Γενεύης, πριν σχεδόν δύο μήνες, αλλά η αγορά της Αμερικής είναι αυτή που θα δεχτεί πρώτη το αυτοκίνητο. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το ιαπωνικό μοντέλο πωλείται με το όνομα Corolla hatchback και η διάθεση του θα ξεκινήσει σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες, όταν στην Ευρώπη δεν το περιμένουμε πριν τον Ιανουάριο.

Με αφορμή το επικείμενο λανσάρισμα του στις Η.Π.Α., η Toyota έδωσε νέες φωτογραφίες του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Όπως βλέπεις, η καμπίνα του αυτοκινήτου είναι καινούρια και ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο του C-HR. Εντύπωση προκαλούν οι δύο οθόνες, η μια -7 ιντσών- για τον πίνακα οργάνων, και η άλλη -8 ιντσών- στο κέντρο της κονσόλας, για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο έμφαση στη ψηφιακή τεχνολογία.

Ακόμα, η Toyota υπόσχεται μεγάλα επίπεδα πρακτικότητας, με τα καθίσματα να παρέχουν καλύτερη στήριξη και άνεση στο σώμα των επιβατών. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν όλα τα συστήματα επικοινωνίας και διασύνδεσης, καθώς και το πακέτο TSS (Toyota Safety Sense). Το συγκεκριμένο μπλε Blue Flame χρώμα είναι άγνωστο αν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην TNGA πλατφόρμα (Toyota New Global Architecture), μετά το Prius και το C-HR, έχοντας νέο και όμορφο σχεδιασμό. Έχει μεγαλύτερο μήκος από τον προκάτοχό του, ενώ είναι και ελάχιστα πιο χαμηλό. Το νέο Auris υιοθετεί ένα σημαντικά πιο δυναμικό σχεδιασμό και πιο εντυπωσιακό στυλ.

Το συνολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 40 χλστ., τα οποία έχουν απορροφηθεί από το μεγαλύτερο μεταξόνιο, το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 30 χλστ., ενώ σημαντικό είναι ότι το συνολικό ύψος του νέου ιαπωνικού hatchback έχει μειωθεί κατά περίπου 25 χλστ. Το αποτέλεσμα είναι ένα “ελαφρύτερο” σχήμα και ένα πιο ελκυστικό, χαμηλότερο καπό, το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει την ασφάλεια δίνοντας στον οδηγό μια καθαρότερη οπτική προς τα εμπρός.

Μηχανικά, η Toyota ανακοινώνει ότι έχει αναπτύξει ένα νέο, συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων (CVT), ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, έναν νέο κινητήρα 2 λίτρων, ένα νέο υβριδικό σύστημα 2,0 λίτρων, και νέα συστήματα 4WD, βασισμένα στη πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA). Αυτά ανήκουν στο νέο αναπτυξιακό πλαίσιο της εταιρίας, που στοχεύει στη δημιουργία ολοένα και καλύτερων αυτοκινήτων, με τις νέες τεχνολογίες να προσφέρουν εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Έτσι, το Auris θα προσφέρεται με τον 1,2-λίτρων turbo κινητήρα, 116 ίππων, το γνωστό υβριδικό 1,8-λίτρων απόδοσης 122 ίππων, με το νέο 2,0-λιτρο υβριδικό σύνολο να αποδίδει 180 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr