Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Rallycross, Johan Kristoffersson, πήρε τη νίκη στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, που έγινε χθες στην πίστα Montalegre στην Πορτογαλία. Το αξιοσημείωτο του αγώνα ήταν η βαριά χιονόπτωση που ξεκίνησε λίγο πριν το τέλος, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα.

Αυτός ήταν ο 51ος αγώνας για τον 29-χρονο Σουηδό, σημειώνοντας την 10η νίκη (τρίτη συνεχόμενη) του στο World Rallycross Championship της FIA, με τον Johan Kristoffersson να κυριαρχεί στον τελικό του MontalegreRX.

Ο Kristoffersson -με τον Polo WRX- έκανε εξαιρετική εκκίνηση για να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη στροφή, από τον Timmy Hansen, o οποίος είχε την pole. Ο Σουηδός -γνωστός για τις ικανότητες του σε ολισθηρές επιφάνειες- άνοιξε από νωρίς την διαφορά του από τον Hansen, με τον τελευταίο να χάνει τον έλεγχο του Peugeot 208, χτυπώντας στις μπαριέρες στο τελικό chicane.

Το χιόνι απείλησε τον αγώνα καθ’όλη την τελευταία ημέρα του αγώνα, καθώς η πίστα βρίσκεται στα βουνά Vila Real και ξεκίνησε να πέφτει μεταξύ των ημιτελικών και του τελικού.

Η έξοδος του Hansen έδωσε την ευκαιρία στον οδηγό της Audi, Andreas Bakkerud, να προκαλέσει τον Kristoffersson, αλλά με τη σειρά του έχασε τη θέση του από τον team-mate του Hansen, Sebastien Loeb. Μέχρι το τέλος του τρίτου γύρου, ο Loeb βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον προφυλακτήρα του Audi του Bakkerud, και πέρασε τον Νορβηγό στην πρώτη στροφή του τέταρτου γύρου.

Ο Solberg έκλεισε τη διαφορά από τον Bakkerud, αλλά γνωρίζοντας ότι ο συμπατριώτης του έπρεπε ακόμα να πάρει τον τζόκερ γύρου του, κάθισε πίσω του και επιτέθηκε όταν ο Bakkerud πήρε τον τζόκερ του στον έκτο γύρο, κάτι που τον ανέβασε στην τρίτη θέση, όπου και τερμάτισε.