Στις 19 Μαρτίου ένα αυτόνομο όχημα της Uber παρέσυρε και σκότωσε μια γυναίκα, η οποία επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο με το ποδήλατό της. Με την Uber να έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, το The Information, αναφέρει πως η Uber έχει ανακαλύψει πως το δυστύχημα προκλήθηκε από λάθος του λογισμικού, το οποίο αναγνώρισε το θύμα, Elaine Herzberg, που βρισκόταν στο μέσο του δρόμου, αλλά αποφάσισε ότι δεν έπρεπε να αντιδράσει αμέσως.

1Διάβασε επίσης

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι προγραμματισμένα να σε σκοτώσουν

Συγκεκριμένα το λογισμικό της Uber έχει τη δυνατότητα ανιχνεύει αντικείμενα γύρω από το όχημα και οι χειριστές ρυθμίζουν την ευαισθησία του λογισμικού ώστε το σύστημα να αντιδρά μόνο σε πραγματικές απειλές, όπως π.χ τα τσιμεντένια κολονάκια και όχι μια πλαστική σακούλα στο δρόμο. Το λογισμικό δεν είχε ρυθμιστεί σωστά με αποτέλεσμα το όχημα να παρασύρει την Elaine Herzberg.

Η Uber έχει καταλήξει σε συμβιβασμό για αποζημίωση της οικογένειας του θύματος. Τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Uber αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, αλλά εκκρεμεί και η έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών.