Είναι πολύ πιθανό το 2019 να έχουμε δεύτερο αγώνα στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στο μαγευτικό Μαϊάμι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αμερικανική μεγαλούπολη θα πρέπει να βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1, διότι η πλειοψηφία των οπαδών δεν επιθυμεί αγώνες στους δημόσιους δρόμους, αλλά σε πραγματικές πίστες.

Μετά από την είδηση, ήρθε και η πιθανή χάραξη, η οποία κατά τα ψέματα δεν είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει. Η διαδρομή δεν προσφέρει συγκινήσεις, έτσι είναι λογικό να μην αρέσει στον Lewis Hamilton. Μάλιστα, ο Βρετανός προσφέρει τη βοήθειά του από την πλευρά του οδηγού, προκειμένου η χάραξη να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο πιλότος της Mercedes πιστεύει πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να ζητούν τη γνώμη των οδηγών, αφού στην τελική αυτοί είναι που γυρνούν στην διαδρομή, χρησιμοποιώντας μάλιστα το παράδειγμα της Βαλένθια, η οποία σταμάτησε να βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1 μετά το 2012, αφού η χάραξη δεν ήταν καθόλου καλή.

Δεν ξέρω το γιατί. Για παράδειγμα, στο γκολφ, έχεις όλους τους σπουδαίους παίχτες να σχεδιάζουν τα γήπεδα και μετά ποτέ οι κορυφαίοι οδηγοί αγώνων δεν έχουν σχεδιάσει μία πίστα. Όχι ότι είμαστε σχεδιαστές ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν μας ζητήθηκε η βοήθειά μας. Το Μαϊάμι είναι ένα πολύ cool μέρος, και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος μόλις άκουσα γι’ αυτό, αλλά μετά είδα την χάραξη.

Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι πολύ πιο διασκεδαστική. Έχεις δύο από τις μεγαλύτερες ευθείες, όμως ίσως, όταν οδηγήσουμε, να έχει περισσότερη πλάκα. Φοβάμαι στη σκέψη ενός circuit πόλης όπως είχαμε με τη Βαλένθια, που σίγουρα δεν ήταν μια σπουδαία πίστα. Μπορεί να είναι ένα «hit or miss», ίσως είναι το πρώτο. Ξέρω το Μαϊάμι αρκετά καλά. Υπάρχουν αρκετά καλύτερα μέρη για να βάλεις την πίστα.