Με άδοξο τρόπο έληξε το FP2 για τον Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός είδε καπνό από το πίσω μέρος της SF71H, με αποτέλεσμα να σβήσει αμέσως τον κινητήρα, γυρνώντας στα pits, προκειμένου οι μηχανικοί του να διαπιστώσουν το πρόβλημα. Με μόλις τρεις κινητήρες για όλη τη σεζόν, τα προβλήματα είναι σχεδόν απαγορευτικά, ειδικά σε αυτή τη φάση, διότι η ποινή θα είναι σχεδόν δεδομένο στη συνέχεια της σεζόν.

Ο 38χρονος επισημαίνει πως ακόμα είναι άγνωστο το αν οι μηχανικοί του θα σώσουν τον κινητήρα. Σήμερα θα εξετάσουν την κατάσταση και αύριο το πρωί θα γνωρίζουν καλύτερα αν αυτός θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά για τη συνέχεια του 3ημέρου.

Είχαμε κάποια προβλήματα και η ομάδα μού είπε να σταματήσω το μονοθέσιο. Ακόμα δεν ξέρουμε τι έγινε, αλλά θα το βρούμε. Το απόγευμα, θα έχουμε κάποια δουλειά να κάνουμε. Θα τα κοιτάξουμε όλα και θα το καταλάβουμε. Αύριο το πρωί θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα. Δεν ένιωσα τίποτα πριν από το πρόβλημα και δεν ξέρω αν ο κινητήρας θα μπορέσει να σωθεί.

Όπως συμβαίνει αρκετές Παρασκευές, η Scuderia δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική, αλλά αυτό δεν ανησυχεί τον Raikkonen, διότι πιστεύει ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα αύριο.

Η μέρα δεν ήταν πολύ φυσιολογική. Αλλά, γενικά δε νομίζω ότι ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα. Ο άνεμος το έκανε λίγο δύσκολο, αλλά το ξέρουμε αυτό, ότι αυτή την εποχή μπορεί να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες. Η άσφαλτος ήταν ίδια με αυτή που είχαμε στις δοκιμές, αλλά προφανώς οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικές.

Όλοι ξέρουμε πολύ καλά αυτή την πίστα, όμως κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ ξεκινάμε από το μηδέν. Δοκιμάσαμε διαφορετικά πράγματα και μάθαμε από αυτά, και ήταν αρκετά καλά τις περισσότερες φορές. Ίσως να μην είναι η καλύτερη Παρασκευή, όμως πιστεύω ότι λίγο-πολύ ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.