Αυτό που έχει διαρρεύσει εδώ και περίπου ένα μήνα, επιβεβαίωσε σήμερα η γερμανική εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, η BMW στις 15 Ιουνίου θα δείξει στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα του Le Mans τη νέα Σειρά 8, και όχι σε κάποια διεθνή έκθεση αυτοκινήτου. Η BMW από φέτος έχει επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) με την M8 GTE, με τον διάσημο γαλλικό αγώνα να σηματοδοτεί την επιστροφή της σε αυτόν από το 2011.

Παραπάνω βλέπεις κροπαρισμένη και φωτισμένη από εμάς την teaser φωτογραφία που έδωσε η BMW, με τη νέα Σειρά 8 να έχει εσωτερική κωδική ονομασία G14/15 και να διαθέτει ευέλικτο σπορ σασί ενώ θα εφοδιάζεται με όλα τα τεχνολογικά καλούδια και όλη την πολυτέλεια της Σειράς 7. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελείται από μια οθόνη 10,2 ιντσών, ενώ η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 12,3 ιντσών.

Η M850i xDrive έκδοση του μοντέλου θα φορά τον V8 bi-turbo 4,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 530 ίππων με 750 Nm ροπής από τις 1.800 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, ηλεκτρικά ελεγχόμενη ανάρτηση, ενεργό roll stabilization, ενεργό σύστημα διεύθυνσης που ονομάζεται Integral Active Steering, με το αυτοκίνητο να έχει αρκετά προγράμματα λειτουργίας όπου ανάμεσά τους θα συναντάμε τα normal, Sport και Sport+.