Μετά από μερικούς δύσκολους αγώνες, η Mercedes είχε ένα ιδανικό Grand Prix χθες, δείχνοντας ότι ήταν η κυρίαρχη ομάδα στη Βαρκελώνη. Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε από την πρώτη θέση και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα, κάνοντας ουσιαστικά διαχείριση σχεδόν σε όλο τον αγώνα, καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο.

Το εκπληκτικό απόγευμα ολοκληρώθηκε από τη δεύτερη θέση του Valtteri Bottas, ο οποίος κράτησε με δυσκολία τα ελαστικά του μέχρι την καρώ σημαία, για το πρώτο φετινό «1-2». Ο Toto Wolff δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, ωστόσο ο Αυστριακός δεν κρύβει ότι υπήρχε μια ανησυχία για τα ελαστικά και την αντοχή τους, γι’ αυτό κι έβαλαν τον Hamilton στον 25ο γύρο για αλλαγή, παρόλο που ο Βρετανός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η νίκη δεν είναι τόσο άνετη όσο δείχνει, επειδή την Παρασκευή και το Σάββατο τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, και πήγαμε πολύ μακριά με τα ελαστικά του Valtteri. Είδαμε ένα flatspot που προκαλούσε δονήσεις και ήταν λίγο άσχημο. Αλλά, ο Lewis μπροστά ήταν πραγματικά απίστευτος. Η θέση στην πίστα είναι τόσο σημαντική. Όταν ο Lewis ήταν πίσω από τον Max, είχε πιο φρέσκα ελαστικά, αλλά είναι τόσο δύσκολο να προσπεράσεις εδώ.

Το εμπρός αριστερά ελαστικό του Sebastian ήταν πραγματικά σε άσχημη κατάσταση, έπρεπε να τον βάλουν μέσα (την πρώτη φορά) και ανησυχήσαμε λίγο επειδή μπορεί να είχαμε κλατάρισμα, έτσι βάλαμε κι εμείς τον Lewis μέσα μετά. Αλλιώς, θα μπορούσε να μείνει έξω, αλλά ένα ενδεχόμενο κλατάρισμα θα κατέστρεφε τον αγώνα σου. Πάντα ανησυχώ. Ήμασταν πολύ καλοί τον χειμώνα εδώ και, όταν φτάσαμε στην Αυστραλία, όλοι έλεγαν ότι η Mercedes θα κέρδιζε. Στη συνέχεια, όμως, είχαμε δύσκολους αγώνες.

Το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί στο Μονακό, εκεί που παραδοσιακά η ανταγωνιστικότητα της Mercedes δεν είναι καλή. Έτσι, το αφεντικό των Γερμανών τονίζει ότι θα μπορούσε να είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία ο επόμενος αγώνας, αν και θεωρεί ότι η ομάδα του ξεδιπλώνει σιγά-σιγά όλο και περισσότερη απόδοση στην W09.

Ήμασταν πολύ καλοί εδώ, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και ταπεινοί. Το Μονακό θα μπορούσε να είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία. Είναι μια πίστα που πάντα δυσκολευόμασταν πολύ στο παρελθόν. Φαίνεται πως έχουμε επιστρέψει. Αλλά, ας περιμένουμε το Μονακό, που είναι κάτι διαφορετικό.