Τρίτο συνεχόμενο αγώνα εκτός βάθρου συμπλήρωσε ο Sebastian Vettel στη Βαρκελώνη. Ο Γερμανός δεν είχε την ταχύτητα να παλέψει με τη Mercedes του Lewis Hamilton, ενώ στη συνέχεια το αργό pit stop υπό το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας έριξε τον Γερμανό πίσω από τον Max Verstappen, στην τέταρτη θέση, έχοντας φανερό πρόβλημα με τη φθορά της μέσης γόμας, εξού και η δεύτερη αλλαγή, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Η SF71H ήταν ξεκάθαρα πίσω από την W09 όσον αφορά τον αγωνιστικό ρυθμό, με τον Hamilton να εξαφανίζεται μπροστά, χωρίς να απειλείται από κανέναν. Ο Vettel είδε τη βαθμολογική διαφορά από τον αντίπαλό του να φτάνει τους 17 βαθμούς και πιστεύει πως θα πρέπει να κοιτάξουν με ειλικρίνεια τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ιταλική ομάδα στην Ισπανία.

Δύο πράγματα έγιναν σε αυτόν τον αγώνα ή σε αυτό το 3ήμερο. Το πρώτο ότι δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Αν δεν μπορείς να το δεις αυτό, είμαστε περισσότερο από τυφλοί, καθώς δεν είχαμε τον ρυθμό στο πρώτο stint. Δεύτερον, νομίζω ότι δυσκολευτήκαμε λίγο όλο το 3ήμερο με τα ελαστικά. Αυτά άλλαξαν, αλλά άλλαξαν για όλους.

Η φιλοδοξία μας πρέπει να είναι ότι πρέπει να είμαστε καλύτεροι και όχι χειρότεροι. Αυτό είναι το δεύτερο πράγμα που θέλω να εστιάσω. Τρίτον, νομίζω ότι ήταν ένα κακό 3ήμερο όσον αφορά την αξιοπιστία. Ο Kimi είχε ένα πρόβλημα με τον κινητήρα του το Σάββατο, έπρεπε να αλλάξει κινητήρα και μετά εγκατέλειψε στον αγώνα. Δεν ξέρω τι έγινε. Συνολικά, αυτά είναι πράγματα που πρέπει να μπορείς να τα δεις. Αν δεν τα δούμε, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Ο Maurizio Arrivabene πιστεύει στις ικανότητες των μηχανικών του, με το πρώτο που πρέπει να κατανοηθεί στο Maranello είναι γιατί το ιταλικό μονοθέσιο δεν ήταν το ταχύτερο στο Montmelo, χωρίς σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσουν δικαιολογίες για την εικόνα της ομάδας.

Έχω πει πολλές φορές ότι η ομάδα είναι δυνατή και ότι έχουμε πολλές δυνατότητες, όμως πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα λύσουμε τα προβλήματα και ότι θα δουλέψουμε στην ίδια κατεύθυνση. Η σεζόν μέχρι στιγμής είναι θετική για ‘μάς. Δεν ήμασταν καλοί, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε το γιατί. Κοιτάς πίσω και καταλαβαίνεις τι έλειψε από την προετοιμασία για τον αγώνα ή τους επόμενους αγώνες.

Νομίζω ότι στους δύο τελευταίους αγώνες, ήμασταν λίγο πιο κοντά όσον αφορά το ρυθμό, είχαμε το μονοθέσιο για να παλέψουμε για νίκη, είχαμε τον κατάλληλο ρυθμό. Δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό χθες, γι’ αυτό και δεν κερδίσαμε. Υπάρχουν μερικά πράγματα, όπως είπα. Είχαμε όλες τις αναβαθμίσεις μας στον αγώνα και ίσως οι άλλοι να είχαν περισσότερα από εμάς. Αλλά, τι βοηθάει; Γιατί να βρούμε δικαιολογίες;