Για τους δρόμους του Μόντε Κάρλο προετοιμάζεται πλέον η Formula 1, στο πιο ιδιαίτερο Grand Prix της χρονιάς. Το Ισπανικό Grand Prix αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας, με την χάραξη στους δημόσιους δρόμους του Μονακό να είναι εντελώς διαφορετική, συνεπώς τα ελαστικά που θα φορέσουν τα μονοθέσια θα είναι τα πιο μαλακά, και πιο συγκεκριμένα η hypersoft, η ultrasoft και η πολύ μαλακή.

Σήμερα, η Pirelli γνωστοποίησε τις επιλογές που έκαναν οι οδηγοί για το έκτο Grand Prix της σεζόν. Η hypersoft φυσικά κυριαρχεί, καθώς δεν υπάρχει πιλότος με λιγότερα από εννιά σετ. Για μία ακόμα φορά, η Mercedes είναι η πιο συντηρητική από τις κορυφαίες ομάδες, με τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas να έχουν από εννιά σετ hypersoft γόμας, ωστόσο ο Βρετανός θα έχει δύο σετ πολύ μαλακής γόμας, έναντι ενός του team-mate του.

Από δέκα σετ hypersoft γόμας θα έχουν οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, μαζί με δύο σετ ultrasoft και ένα σετ πολύ μαλακής γόμας. Αντίθετα, η Red Bull είναι ακόμα πιο επιθετική, με έντεκα σετ hypersoft γόμας, τα οποία συμπληρώνουν φυσικά ένα σετ από τις άλλες δύο γόμες.