Με την Volvo να έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει στις Η.Π.Α. το νέο μεσαίο sedan μοντέλο της μέσα στο καλοκαίρι, έτσι ώστε αυτό να λανσαριστεί στις αρχές του 2019, μαθαίνουμε σήμερα κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο της οικογένειας “60” της εταιρίας.

Το S60 θα προστεθεί στο XC60 και το V60, ενώ θα υπάρξει και το V60 Cross Country. Και το sedan μοντέλο θα βασίζεται στην αρθρωτή SPA πλατφόρμα της σουηδικής εταιρίας και μηχανικά θα χρησιμοποιεί τα σύνολα του V90. Έτσι, θα διατίθεται με δύο plug-in hybrid 2,0-λιτρους κινητήρες βενζίνης. Ο πρώτος είναι ο T6 Twin Engine AWD, απόδοσης 340 ίππων, ενώ ο T8 Twin Engine AWD αποδίδει 390 άλογα, ενώ θα υπάρχουν και οι επιλογές μεταξύ των T5 και T6.

Ο CEO της σουηδικής εταιρίας, Håkan Samuelsson, όμως σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι το μοντέλο δεν θα προσφέρεται με κάποιον πετρελαιοκινητήρα, χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό θα ισχύει μόνο για την Αμερική ή και παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Samuelsson, η απόφαση να μην τοποθετηθεί πετρελαιοκινητήρας δεν συνέβη απαραίτητα για τις εκπομπές ρύπων, καθώς όπως τόνισε:

Δεν λέμε ότι το πετρέλαιο είναι πιο ρυπογόνο, αλλά είναι πιο περίπλοκο και πιο ακριβό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν diesel κινητήρες που να συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες. Αυτό, με τη σειρά του αυξάνει το κόστος καθώς και την πολυπλοκότητα.

Ο Samuelsson ανέφερε ότι το μοναδικό πλεονέκτημα των diesel κινητήρων είναι η πολύ χαμηλή τους κατανάλωση, η οποία ωστόσο θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί με τα ήπια υβριδικά συστήματα.