Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στο περιοδικό “Κ” της Καθημερινής, ο Δημήτρης Κορρές, τονίζοντας ότι πριν από λίγες εβδομάδες, οι εταιρείες Kirkham Motorsports με έδρα στις Η.Π.Α. και Hi-Tech Automotives με έδρα στη Νότια Αφρική ανέλαβαν την παραγωγή του αυτοκινήτου, το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2019.

Το Korres Project 4 είναι μια εντελώς ριζοσπαστική προσπάθεια, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και παγκοσμίως, καθώς οι δυνατότητες του Korres 4 είναι απεριόριστες και ανεξάντλητες. Η λειτουργία της ανάρτησης,η οποία αποτελεί και το ατού του, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και πατενταρισμένη. Μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να κινηθεί σε κάθε είδους επιφάνεια χωρίς να υπάρχει περιορισμός των ελαστικών που φορά, καθιστώντας το τη πρώτη προσπάθεια παγκοσμίως ενός τέτοιου ολοκληρωμένου “supercar” που μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση σε πίστα, σε εκτός δρόμου όσο και σε χαλαρούς ρυθμούς για καθημερινές μετακινήσεις.

Περιγράφοντας το εκπληκτικό δημιούργημα του, ο Κορρές αναφέρει:

Ήθελα να λύσω ένα μεγάλο πρόβλημα: πώς να μην καταστρέφω τα αυτοκίνητά μου πέφτοντας σε λακκούβες. Αφού το έλυσα σε θεωρητικό επίπεδο, σκέφτηκα ότι έχω το εργαστήριο, μου αρέσει να μαστορεύω, ας φτιάξω ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Ο Έλληνας μηχανικός σχεδίασε και κατασκεύασε πάνω από 10.000 εξαρτήματα, κάποια περισσότερες από μία φορές. Ξεκίνησε το 2000 και το πρώτο πρωτότυπο Ρ1 ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα. Ακολούθησαν η μελέτη και η κατασκευή τριών ακόμα πρωτοτύπων, των Ρ2, Ρ3, Ρ4. Το χαρακτηριστικό που κάνει το Ρ4 μοναδικό στον κόσμο είναι ο αδιανόητος μέχρι σήμερα συνδυασμός εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων εντός και εκτός δρόμου. Τα εξαρτήματα του P4 αυτοκινήτου είναι για πρώτη φορά όλα custom build και να έχουν αποκτήσει το δικό τους barcode.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το εκπληκτικό αυτό αυτοκίνητο ρίξει μια ματιά σε αυτό το άρθρο εδώ.