Η Ford παρουσίασε την MY2019 ανανεωμένη έκδοση του F-150 Raptor που διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση, την ενεργή Live Valve της Fox Racing, που συνεργάζεται με το σύστημα διαχείρισης Terrain του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να προσφέρει στο αυτοκίνητο ακόμα καλύτερο χειρισμό, στον δρόμο και σε εκτός δρόμου διαδρομές. Οι αισθητήρες μπορούν να καταλάβουν αν οι τροχοί βρίσκονται στον αέρα, έτσι ώστε κατά το άλμα να ρυθμίζουν την ανάρτηση με τέτοιο τρόπο (την σκληραίνουν) ώστε το αυτοκίνητο να έχει ομαλή προσγείωση.

Το F-150 Raptor επωφελείται επίσης από το σύστημα Trail Control που λειτουργεί σαν σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού (cruise control) αλλά με μικρές ταχύτητες σε off-road διαδρομές. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το Trail Control σε ταχύτητες από 1 έως 20 μίλια/ώρα (32 χλμ/ώρα) και το F-150 Raptor μπορεί να κινηθεί με σταθερή ταχύτητα πάνω στο ανώμαλο έδαφος. Δεν είναι απλά ένα cruise control με διαφορετικό όνομα, μιας και τα ηλεκτρονικά ρυθμίζουν την ποσότητα ισχύος σε κάθε τροχό και, εάν είναι απαραίτητο, παρεμβαίνουν και στο σύστημα πέδησης.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέα σπορ καθίσματα της Recaro, με το αυτοκίνητο να προσφέρεται και σε τρία νέα εξωτερικά χρώματα, τα Ford Performance Blue, Velocity Blue και Agate Black. Επίσης υπάρχουν και νέες ζάντες, ενώ μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές με τον V6 3,5-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 450 άλογα με 692 Nm ροπής και να συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.