Ξεκίνησε η παραγωγή του Hennessey VelociRaptoR των 1.057 ίππων

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του 2023, η Ford παρουσίασε το ανανεωμένο F-150 Raptor R και σήμερα ο Hennessey μας δείχνει το πακέτο VelociRaptor 1000 για αυτό, κάνοντας ταυτόχρονα γνωστό ότι ξεκίνησε την παραγωγή του.

Όταν βγαίνει από το εργοστάσιο της Ford, ο 5,2-λίτρων κομπρεσοράτος V8 κινητήρας του αμερικάνικου pickup αποδίδει 730 άλογα με 870 Nm ροπής.

Πόσα αποδίδει στο δυναμόμετρο

Με την περιποίηση του αμερικάνικου βελτιωτικού οίκου, η απόδοση του αυξάνεται στα 1.043 άλογα (1.057 μετρικούς ίππους) στις 7.000 σ.α.λ. και στα 1.152 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι το θηριώδες pickup είναι κατά 40% ισχυρότερο, με το πακέτο να διαθέτει μεγαλύτερο κομπρέσσορα, 3.8-λίτρων.

Για το 0-96 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3,1 δευτ., ενώ το 400άρι το ολοκληρώνει σε 11,4 δευτ. με ταχύτητα εξόδου στα 196,33 χλμ/ώρα.

Εκτός από την αυξημένη απόδοση του κινητήρα, το VelociRaptoR 1000 διαθέτει επίσης εξωτερικές βελτιώσεις που ενισχύουν την εμφάνισή του και τις ικανότητές του εκτός δρόμου.

Έτσι, υπάρχουν νέοι εμπρός και πίσω VelociRaptor προφυλακτήρες, LED μπάρα, ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά εκτός δρόμου 37 ιντσών, που προσδίδουν πρόσθετη παρουσία στο δρόμο και ενισχύουν τη διασφάλιση της μετάβασης οπουδήποτε, ενώ για την πέδηση υπάρχουν 6πίστονες δαγκάνες της Brembo.

Η εταιρία προσφέρει 3 χρόνια εγγύηση ή 36.000 μίλια (58.000 χλμ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις εκθέσεις το ανανεωμένο Ford Kuga [Τιμές]

Το ανανεωμένο Ford Kuga είναι το μεσαίο SUV που έρχεται για μια ακόμα φορά να ανατρέψει τα δεδομένα και στη νεότερη γενιά του, προτάσσοντας...

H Ford Mustang GTD έρχεται στην Ευρώπη

Η Ford ετοιμάζεται να φέρει στην Ευρώπη την πιο προηγμένη και τολμηρή Mustang όλων των εποχών. Η Mustang GTD, η οποία θα πραγματοποιήσει το...

Ετοιμοπαράδοτο το Ford Transit Custom με μίσθωμα από 352 ευρώ

Με ολοκαίνουργια εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, κορυφαίες λύσεις για τους επαγγελματίες και τους διαχειριστές στόλων για ακόμα πιο υψηλές μεταφορικές δυνατότητες που φτάνουν έως...