Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 21 έως 27 Μαΐου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας, κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από 758 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 9.381 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.826 παραβάσεις και συγκεκριμένα 748 για χρήση κινητού τηλεφώνου και 1.078 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.α

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (168), του Ηρακλείου Κρήτης (85), των Σερρών (49), της Κορινθίας (34), της Θεσσαλονίκης (33) και της Ηλείας (33).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

 • σε ενα 5ημερο σε μια πολη οπως της θεσσαλονικης του 1.000.000+ βεβαιωθηκαν 33 κλησεις ??????????
  ειτε μιλαμε για κινητο..ειτε για ζωνη ασφαλειας ???
  κανονικα θα επρεπε να εχουν τελειωσει τα μπλοκακια τους…..
  μια βολτα να κανεις……αμα κοιτας τους διπλανους σου……καταλαβαινεις πως ελαχιστοι ειναι αυτοι που ειναι νομιμοι χωρις κινητο/με ζωνη ασφαλειας…..παρα οι ”παρανομοι” !!!

 • Banana Joe

  Δώσε. Σκίστε μας. Και για ζώνη και για κινητό και για κράνος και για κορνάρισμα και για σφήνες και για διαβάσεις και για παρκάρισμα, δώσεεεεεεεεεεεεεεε.
  Μπας και γίνουμε άνθρωποι κάποια στιγμή & σοβαρή πολιτεία.
  Δώσε μπας & σωθούμε στην κ***χώρα που ζούμε.