Με την παρουσίαση του νέου Q8, η Audi ολοκλήρωσε τη μια teaser καμπάνια και η γερμανική εταιρία αμέσως μετά ξεκινά την επόμενη, για το νέο A1. Tο νέο supermini μοντέλο της εταιρίας με σήμα τους τέσσερις κύκλους αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, για να κάνει λογικά το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την εταιρία, η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα είναι καλύτερο από το αντίστοιχο μοντέλο της Mini, σε όλους τους τομείς. Για να γίνει αυτό, το νέο A1 θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου VW Polo, την MQB A0. Η Audi θα σταματήσει να το προσφέρει σε τρίθυρη έκδοση, ενώ θα το μεγαλώσει σε διαστάσεις, με το μήκος του να αγγίζει τα 4 μέτρα. Αντίστοιχα θα βελτιωθούν οι εσωτερικοί χώροι, ενώ η νέα ανάρτηση θα προσφέρει και προσαρμοζόμενο έλεγχο απόσβεσης, αλλαγές που θα του βελτιώσουν τα κρατήματα και την άνεση.

Πριν λίγη ώρα, η Audi έδωσε το πρώτο teaser video, το οποίο μας δείχνει μέρος του εσωτερικού, και της κεντρικής κονσόλας. Αυτή κυριαρχείται από το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI Touch, και τη μεγάλη οθόνη αφής, ενώ πιο κάτω υπάρχουν οι διακόπτες του συστήματος κλιματισμού. Επίσης η εταιρία ανακοίνωσε πως το νέο A1 θα φέρει και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το νέο A1 θα βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου VW Polo, την MQB A0, με την Audi να σταματά να το προσφέρει σε τρίθυρη έκδοση. Θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, με το μήκος του να αγγίζει τα 4 μέτρα, κάτι που αντίστοιχα θα βελτιώσει τους εσωτερικούς χώρους. Ακόμα, η νέα ανάρτηση θα προσφέρει και προσαρμορζόμενο έλεγχο απόσβεσης, αλλαγές που θα του βελτιώσουν τα κρατήματα και την άνεση.