Το νέο Audi A1 στοχεύει να ξεπεράσει το Mini

Σχετικά άρθρα

Μέσα από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, έχουμε δει ότι η Audi έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της δεύτερης γενιάς του A1, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, που επικαλείται πηγή μέσα από την γερμανική εταιρία, αυτή θέλει το νέο supermini μοντέλο της να είναι καλύτερο από το αντίστοιχο μοντέλο της Mini, σε όλους τους τομείς. Για να γίνει αυτό, όλα ξεκινούν από την πλατφόρμα, με το νέο A1 να βασίζεται στην πλατφόρμα του νέου VW Polo, την MQB A0. Η Audi θα σταματήσει να το προσφέρει σε τρίθυρη έκδοση, ενώ θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, με το μήκος του να αγγίζει τα 4 μέτρα. Αντίστοιχα θα βελτιωθούν οι εσωτερικοί χώροι, ενώ η νέα ανάρτηση θα προσφέρει και προσαρμορζόμενο έλεγχο απόσβεσης, αλλαγές που θα του βελτιώσουν τα κρατήματα και την άνεση.

Εμφανισιακά αναμένεται να ακολουθήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας, κάτι που θα του αλλάξει αρκετά το παρουσιαστικό, ωστόσο χωρίς να αναμένονται δραστικές αλλαγές. Τέλος, μηχανικά, θα φορά τρικύλικδρα και τετρακύλινδρα σύνολα, και στην βάση θα υπάρχει ο 1.000άρης TFSI με τα 115 άλογα, θα ακολουθήσει ο νέος 1.500άρης, ο οποίος σε άλλα μοντέλα του ομίλου προσφέρεται με 130 και 150 άλογα, και τέλος στην κορυφή, για το S1, θα υπάρχει ο 2,0-λιτρος κινητήρας, με περίπου 250 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα