Η Jaguar φαίνεται ότι πιστεύει και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση, καθώς έχει ήδη στην γκάμα της το I-Pace, συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula E, ενώ έχει στο μυαλό της να βγάλει κάποια στιγμή στην αγορά και ένα νέο ολοκαίνουργιο hypercar. Δεν αρκείται, όμως, σε αυτά, καθώς εφαρμόζει την τεχνολογία της για ηλεκτρικούς κινητήρες και στο νερό. Με απόλυτη επιτυχία θα έλεγα.

Αυτό που βλέπεις είναι το V20E, ένα αμιγώς ηλεκτρικό watercraft εξελιγμένο από την βρετανική εταιρία, την αγωνιστική offshore ομάδα Vector Racing και την Williams Advanced Engineering. Η τελευταία αποτελεί τμήμα της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1.

To V20E έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας ανοιχτής θαλάσσης στο Coniston Water στην English Lake, καθώς ο Peter Dredge, τεχνικός διευθυντής της Jaguar Vector Racing, έπιασε σε μια ευθεία ενός χιλιομέτρου προς τις δύο κατευθύνσεις μέγιστη μέση ταχύτητα 88,61 μίλια/ώρα (142,6 χλμ/ώρα). Αυτή ή ταχύτητα ήταν αρκετή για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του ταχύτερου ηλεκτρικού watercraft, το οποίο ισχύει εδώ και δέκα χρόνια με μέγιστη μέση ταχύτητα 76,8 μίλια/ώρα (123,64 χλμ/ώρα).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας της Jaguar Vector Racing, Malcolm Crease, αυτή σκοπεύει να σπάσει περισσότερα παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ μέσα στους επόμενους 18 μήνες.