Με την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του Insignia, η Opel λάνσαρε το πρόγραμμα εξατομίκευσης Exclusive. Αυτό αρχικά προσφέρεται μόνο στο γερμανικό sedan, επιτρέποντας σου να το προσαρμόσεις ανάλογα με τις δικές σου προσωπικές προτιμήσεις.

Το πρόγραμμα προσφέρει ένα απεριόριστο εύρος χρωμάτων με τριπλή επίστρωση βερνικιού, μια ευρεία επιλογή ζαντών και μια πληθώρα εσωτερικών διακοσμητικών στοιχείων και νέων δερμάτινων επενδύσεων. Επίσης οι αντιπροσωπείες της Opel θα αποκτήσουν και αυτές αλλαγές προκειμένου να μπορούν να φιλοξενούν το πρόγραμμα Exclusive, όπως 4K οθόνες με επαυξημένη πραγματικότητα.

Το Insignia (Grand Sport, Sports Tourer και Country Tourer) προσφέρεται με μια ευρεία παλέτα χρώματων, 15 τον αριθμό, αλλά υπάρχουν και τα εξής πιο ειδικά χρώματα: πορτοκαλί (Dynamic Orange), μπλε (Tornado Blue), μαύρο (Panther Black), και χρυσαφί (Light Champagne), με κόστος €2.500 στην Γερμανία.

Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα Opel Exclusive σου δίνει την δυνατότητα να βάψεις το αυτοκίνητο σου σε οποιοδήποτε χρώμα της αρεσκείας σου με κόστος €5.900. Αυτό σου δίνει πρακτικά άπειρες επιλογές, ενώ επιπλέον μπορείς να επιλέξεις αν θα είναι μεταλλικό, με πέρλα, ή με σκούρο βερνίκι για επιπλέον βάθος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλεις στον τοπικό σου αντιπρόσωπο ένα δείγμα με το χρώμα που θες -μέσω μιας φωτογραφίας- και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει η γερμανική εταιρία, ώστε να σου δημιουργήσει το μοναδικό Insignia.

Έπειτα, και αφού το αυτοκίνητο περαστεί με το αστάρι, στο βαφείο της εταιρίας στο Rüsselsheim, το αμάξωμα αφαιρείται προσωρινά από την κανονική γραμμή παραγωγής, για να βαφτεί από τους μηχανικούς της Opel Exclusive, οι οποίοι προηγουμένως σου έχουν στείλει ένα μοντελάκι 15 εκατοστών βαμμένο στο χρώμα της επιλογής σου. Αν είσαι ικανοποιημένος, τότε θα χρειαστούν περίπου 9 κιλά από το ειδικό χρώμα για το αμάξωμα. Η ακριβής φόρμουλα χρώματος θα αρχειοθετηθεί και εσύ θα λάβεις τον προσωπικό κωδικό του χρώματος σου.