Η BP ανακοίνωσε μια νέα επένδυση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την απόκτηση του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου, του Chargemaster, έναντι 130 εκατ. λιρών (€147 εκατ.)

Η αγορά του Chargemaster σηματοδοτεί μια σειρά σημαντικών επενδύσεων από τις εταιρείες πετρελαίου που προσπαθούν να αποκτήσουν θέση ισχύος στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Μάλιστα, οι αναλυτές του ενεργειακού τομέα αναφέρουν ότι η άνοδος αυτών των οχημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση της ζήτησης πετρελαίου, καθώς με αυτόν τον τρόπο αμφισβητείται ο ρόλος του ως το κυριότερο καύσιμο μεταφοράς στον κόσμο.

Η BP δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα για την κλιμάκωση και την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά γρήγορου δικτύου χρέωσης στα προάστια της BP στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, η Chargemaster λειτουργεί περισσότερα από 6.500 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα, με τον επικεφαλής του τμήματος της BP, Tufan Erginbilgic να δηλώνει ότι:

Πιστεύουμε ότι η γρήγορη φόρτιση των οχημάτων είναι καταλυτική για την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου δίνουν πλέον βάρος στην αλυσίδα εφοδιασμού με ηλεκτρισμό, δεδομένου ότι προβλέπουν πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα υπερισχύσουν των ορυκτών καυσίμων.

Η BP προβλέπει ότι ο παγκόσμιος στόλος ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθεί σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια μέχρι το 2040, από μόλις 1 εκατομμύριο το 2016 και δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει υπερβολικά γρήγορους φορτιστές 150 kW, σε 1.200 πρατήρια στη Βρετανία μέσα στους επόμενους 12 μήνες, που μπορούν να δώσουν αυτονομία 160 χλμ μέσα σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Τέλος, η BP τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην StoreDot, εταιρεία του Ισραήλ που ειδικεύεται στην κατασκευή μπαταριών υψηλής ταχύτητας φόρτισης.