Ατύχημα με βυτιοφόρο προκαλεί χάος στο Λάγος της Νιγηρίας

Σχετικά άρθρα

Η Νιγηρία είναι από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες στον πλανήτη, οπότε η οικονομία του πετρελαίου είναι μια εμπεδωμένη πραγματικότητα για την μεγάλη αυτή Αφρικάνικη χώρα. Όπως όμως είναι δυστυχώς ο κανόνας στην μαύρη ήπειρο, τα στάνταρ ασφαλείας και στην περίπτωση της μεταφοράς του μαύρου χρυσού μάλλον είναι αρκετά χαμηλά.

Έτσι πριν λίγες μέρες στην πρωτεύουσα της χώρας, το Λάγος, ένα βυτιοφόρο πάνω σε μια γέφυρα και σε ώρα αιχμής, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα πετρέλαιο να χυθεί στο οδόστρωμα και να αναφλέγει. Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν 9 νεκροί, που εγκλωβίστηκαν στην πυρά και πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι που αναμένεται να ανεβάσουν τον αριθμό των θυμάτων.

Το συμβάν έγινε όταν το βυτιοφόρο προσέκρουσε σε επιβατικό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να χυθεί το πετρέλαιο στον δρόμο. Το πετρέλαιο δεν αναφλέγει αμέσως κι αυτό ίσως ήταν που έστησε την παγίδα θανάτου, καθώς τα επερχόμενα αυτοκίνητα μπήκαν στην ολισθηρή “λίμνη” που δημιουργήθηκε.

Όπως ίσως ήδη να γνωρίζεις το πετρέλαιο δεν παίρνει εύκολα φωτιά και είναι ιδιαιτέρως ολισθηρό, έτσι ένα λεωφορείο που ακολουθούσε το βυτιοφόρο άρχισε να ολισθαίνει μέχρι που προσέκρουσε σε ένα άλλο επιβατικό αυτοκίνητο και τότε ήταν που πυροδοτήθηκε το σκηνικό της κόλασης. Όπως μπορείς να φανταστείς και όπως φαίνεται και στις εικόνες, επικράτησε χάος με όσους οδηγούς προλαβαίνουν να εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους εσπευσμένα και να προσπαθούν να απομακρυνθούν από το φλεγόμενο σκηνικό.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των θυμάτων αλλά και τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, εικασίες για ελλειπή μέτρα ασφαλείας υπάρχουν αλλά ενδεχομένως να είναι και εκείνες από τις σπάνιες στιγμές που όλες οι ατυχίες συμβαίνουν ταυτόχρονα.

ΠηγήCNN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...