Στην δημοπρασία που θα γίνει στο Pebble Beach τον Αύγουστο ο οίκος Gooding & Company θα βγάλει στο σφυρί αυτή τη σπάνια και πανέμορφη Ferrari 275 GTB/C του 1966.

Η Ferrari, το 1964 παρουσίασε δύο νέα μοντέλα, την 275 GTB και την 275 GT Spyder, τα οποία βασίζονταν στο ίδιο σασί και είχαν σχεδιαστεί από τον Pininfarina, με το σώμα τους να ήταν κατασκευασμένο από εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό αλουμίνιο. Κατασκευαζόταν από τον Scaglietti και ήταν η πρώτη Ferrari GT που διέθετε ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλες τις γωνίες. Έμπνευση πήρε από την θρυλική 250 GTO και διέθετε δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Το γράμμα “C” της συγκεκριμένης σημαίνει Competizione, κάτι που χαρακτηρίζει τα αγωνιστικά της γονίδια, παρότι εμφανισιακά δεν είναι τόσο εμφανή όσο οι 250 GTO και 250 LM. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου βρίσκεται ο 3,3-λίτρων V12 κινητήρας της LM, ο οποίος αποδίδει 333 άλογα στις 7.800 σ.α.λ., με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Βγήκαν στην παραγωγή μόλις 12 αυτοκίνητα, με το συγκεκριμένο να ανήκει σήμερα στη συλλογή του Bernie Ecclestone, ο οποίος το αγόρασε το 2001. Εκτιμάται πως θα πουληθεί για περίπου 12 με 14 εκατ. δολάρια.