Η Audi παρουσίασε πριν ένα μήνα το εντυπωσιακό Q8 και σήμερα άνοιξαν οι παραγγελίες του στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης, με την εμπορική του διάθεση να ξεκινάει από τον Αύγουστο, με τιμή στην Γερμανία από €76.300, ήτοι €15.000 πιο ακριβό από το Q7.

Η γερμανική εταιρία, όμως, έχει ξεκινήσει ήδη την εξέλιξη της γρήγορης S έκδοσης του μοντέλου, με τα πρώτα μουλάρια να έχουν ήδη βγει στους δρόμους. Σήμερα το Q8 προσφέρεται με τον V6 3,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 340 ίππων , όπως και με δύο 3,0-λιτρους TDI απόδοσης 237 και 286 ίππων με 600 Nm ροπής.

Και το SQ8, όμως, θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, έναν βενζίνης και έναν πετρελαίου, όπως κάνει η Audi και στο SQ5, ανάλογα την αγορά. H παρουσίαση του SQ8 φημολογείται ότι θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Οκτώβριο και η κυκλοφορία του να προορίζεται για τα τέλη του χρόνου.

Ο κινητήρας βενζίνης του SQ8 θα είναι ένας 3.0-λιτρος V6 και θα είναι διαθέσιμος στις Η.Π.Α. και σε άλλες αγορές που δεν έχουν πρόβλημα με τους κινητήρες πετρελαίου. Ο κινητήρας πετρελαίου θα είναι ο ίδιος που υπάρχει στο SQ7 και την Bentley Bentayga Diesel, δηλαδή ο δυνατότερος TDI του κόσμου. Έτσι, κάτω από το καπό θα υπάρχει ο ολοκαίνουργιος V8 4.0-λίτρων κινητήρας, που σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό κομπρέσορα (EPC), αποδίδει 435 άλογα με 900 Nm ροπής από τις μόλις 1.000 σ.α.λ.

Αργότερα, θα προστεθεί και RS έκδοση, η οποία θα φοράει το υβριδικό σύνολο της Panamera Turbo S E-Hybrid και αποδίδει 600 άλογα.