Μετά από το πρώτο triple-header στην ιστορία της Formula 1, ομάδες και οδηγοί κοιτούν το Γερμανικό Grand Prix, το οποίο επιστρέφει φέτος στο καλεντάρι. Αυτό θα διεξαχθεί για μία ακόμα φορά στο Hockenheimring και οι γόμες που έχουν οριστεί από την Pirelli είναι η ultrasoft, η μαλακή και η μέση, παραλείποντας την πολύ μαλακή γόμα.

Οι οδηγοί έχουν κάνει τις επιλογές τους και βλέπουμε αρκετές ομοιότητες μεταξύ των τριών κορυφαίων ομάδων. Sebastian Vettel, Lewis Hamilton και Max Verstappen θα έχουν στη διάθεσή τους τα ίδια ελαστικά, δηλαδή εφτά σετ ultrasoft, τέσσερα σετ μαλακής και δύο σετ μέσης γόμας.

Οι Kimi Raikkonen και Valtteri Bottas θα χρησιμοποιήσουν ένα επιπλέον σετ μαλακής γόμας κι ένα λιγότερο σετ μέσης γόμας, ενώ ο Daniel Ricciardo προτίμησε να έχει στη διάθεσή του οχτώ σετ ultrasoft γόμας, μαζί με τρία σετ μαλακής και δύο σετ μέσης γόμας. Η πιο επιθετική ομάδα του grid είναι η Renault, καθώς οι οδηγοί της επέλεξαν δέκα σετ ultrasoft γόμας.

 • Yiannis P

  Τη μέση τι τη βάζουν αφού δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσει κανείς. Καλύτερα να βάζανε την κόκκινη. Έτσι και αλλιώς τα λάστιχα πάντα κρατάνε παραπάνω από ότι λένε.

  • Maleas George

   Εδώ φέρανε τη hard στην Αγγλία… Απλά και μόνο για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή της… Κλασική Pirelli

  • Yiannis P

   Και αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και super hard, hahahahaha
   Και άσε που στην Αγγλία δεν είχε κάποιος πρόβλημα με blistering, τουλάχιστον όχι σημαντικό. Άρα θα μπορούσαν να έχουνε και μαλακότερη γόμα, τα κόκκινα με στρατηγικές δύο pit stop. Γενικά η Pirrelli το πάει πολύ safe με τα ελαστικά, οπότε βγαίνουν στρατηγικές του ενός pit stop συνέχεια που είναι τέρμα βαρετό. Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να υπάρχει περιορισμός στις διαθέσιμες γόμες για κάθε αγώνα ούτε να πρέπει αναγκαστικά να βάζουν οποσδήποτε και μία αλλη γόμα στον αγώνα, το οποίο πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Ας έπρατταν οι ομάδες όπως νομίζουν..

  • Maleas George

   Εγώ συμφωνώ με αυτό που είχε πει ο Ricciardo, ας φέρνουν τη Hyper σε κάθε αγώνα, 10 γύρους θα βγάζει στάνταρ, ό,τι και να λένε…

  • an0nymouS

   super soft δεν φέρνουν γιατί ταιριάζει στην Ferrari..