Η Aston Martin μετά το υποβρύχιο της, τώρα παρουσιάζει ένα αεροπλάνο. Πρόκειται για ένα όραμά της, που το ονομάζει Volante Vision Concept. Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cranfield, της Cranfield Aerospace Solutions και της εταιρίας αεροναυπηγικής, Rolls-Royce PLC, με το πρωτότυπο να έχει ως στόχο τις πολυτελείς προσωπικές εναέριες μεταφορές.

Χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες της αεροδιαστημικής, της ηλεκτροκίνησης όπως και των αυτόνομων τεχνολογιών, καθιστώντας το ως ένα όχημα του μέλλοντος. Ο Andy Palmer, CEO της Aston Martin δήλωσε:

Με τον πληθυσμό των αστικών περιοχών να συνεχίζει να αυξάνεται, η συμφόρηση στις πόλεις θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουμε τη συμφόρηση, να μειώσουμε τη ρύπανση και να βελτιώσουμε την κινητικότητα.

Τα αστικά αεροπορικά ταξίδια θα είναι ένα κρίσιμο κομμάτι στο μέλλον των μεταφορών, το Volante Vision Concept είναι η απόλυτη λύση πολυτελούς κινητικότητας.

Οι άνθρωποι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο, μία ώρα μετακίνησης για να πάμε και να γυρίσουμε από την εργασία μας. Η απόσταση που ζούμε από τον χώρο εργασίας μας καθορίζεται από τις διαθέσιμες μεθόδους μεταφοράς. Το Aston Martin Volante Vision Concept θα μας επιτρέψει να μπορούμε να ζήσουμε πιο μακριά από το σημείο όπου εργαζόμαστε. Οι πόλεις θα αναπτυχθούν και οι μικρότερες πόλεις που είναι σήμερα πολύ μακριά από τις μεγαλύτερες πόλεις, θα γίνουν προάστιά τους.

Με την Aston Martin και την “dream team” της βρετανικής καινοτομίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο, είμαστε σε θέση να αλλάξουμε το μέλλον των μεταφορών, προσφέροντας στους πελάτες μας μια νέα διάσταση της ελευθερίας.