Η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα, τα παρατράγουδά της όμως μένουν και έχουν ως πρωταγωνιστή τον Elon Musk ο οποίος μάλλον εξελίσσεται σε αρνητική φιγούρα.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, που είχε προσφερθεί να συνδράμει στην επιχείρηση με υποβρύχιο της Space X του προκειμένου να απεγκλωβιστούν τα παιδιά, αλλά τελικά… δεν προτιμήθηκε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, έβγαλε κάθε μένος με το πέρας της.

Με ένα tweet που πήγε προς τους 22 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla χαρακτήρισε τον Vernon Unsworth, ένα Βρετανό σπηλαιολόγο που ζει στη Ταϊλάνδη ως παιδόφιλο («pedo»). Στη συνέχεια διέγραψε το tweet του.

Ο έμπειρος σπηλαιολόγος γνωρίζει άριστα το σύστημα σπηλιών που είχαν εγκλωβιστεί τα 12 παιδιά και o προπονητής του και είχε βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης. Είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο CNN ότι η ιδέα του Musk να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό υποβρύχιο για να βγουν τα εγκλωβισμένα παιδιά από τη σπηλιά δεν είχε «καμία πιθανότητα να δουλέψει».

Απαντώντας του ο Musk αμφισβήτησε τη συμμετοχή του Unsworth στην επιχείρηση διάσωσης περιγράφοντάς των ως «suss» («ύποπτο») Βρετανό, που ζει μόνιμα στην Ταϊλάνδη». Κι είπε ότι θα αποδείξει ότι το υποβρύχιο του θα μπορούσε να τα καταφέρει. «Συγνώμη παιδεραστή, πήγαινες γυρεύοντας», έγραψε ο 47χρονος επιχειρηματίας.

Ο Musk έδειξε επίσης την αμφισβήτησή του για το κατά πόσο -ο Unsworth- συμμετείχε ακόμα και στη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, μιας και όπως έγραψε ο Musk δεν τον είδε να βρίσκεται στη σπηλιά.

Ο Βρετανός είχε νωρίτερα πει ότι μπορεί ο Elon Musk “να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που ξέρει”. Τον κατηγόρησε μάλιστα για κόλπο δημόσιων σχέσεων.

Ο Βρετανός σπηλαιολόγος και δύτης ενδέχεται να καταθέσει μήνυση κατά του Musk. Σε συνέντευξή του, ο Unsworth δήλωσε ότι δεν έχει δει τα υβριστικά tweets του Musk και του τα έχουν μεταφέρει.

Στην ερώτηση αν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Musk, ο σπηλαιολόγος απάντησε: «Αν είναι αυτό που πιστεύω, ναι».

Ο Unsworth πρόσθεσε επίσης ότι θα αποφασίσει όταν επιστρέψει αυτήν την εβδομάδα στη Βρετανία. Αλλά η υπόθεση αυτή «δεν έχει κλείσει», προειδοποίησε.