Πριν περίπου ένα μήνα, η Porsche “βάφτισε” Taycan το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο, το οποίο αναμένεται να κυκλοροφορήσει μέσα στο 2019, και ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche Αγγλίας, Alexander Pollich, μίλησε για αυτό σε συνέντευξη του, λέγοντας:

Η αντίδραση των πελατών ήταν φανταστική – από τη στιγμή που ανακοινώσαμε το αυτοκίνητο μέχρι τώρα, όταν ζητήσαμε από τους πελάτες να καταγράψουν το ενδιαφέρον τους για τα πρώτα αυτοκίνητα. Η ιστορία της Porsche ξεκίνησε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 1898, και αυτό μας δίνει έμπνευση και κίνητρο. Φυσικά υπήρξε ένα μεγάλο κενό, αλλά έχουμε οδηγήσει το λανσάρισμα υβριδικών κινητήρων, και τώρα θα χρησιμοποιήσουμε την κληρονομιά και τις γνώσεις μας για να προσφέρουμε ένα κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι συναρπαστικοί, καθώς αναπτύσσουμε και αποκαλύπτουμε το αυτοκίνητο, αλλά αυτό που είναι ήδη ξεκάθαρο είναι ότι οι πελάτες είναι πρόθυμοι να το αγοράσουν. Μιλάνε με τους αντιπροσώπους μας ζητώντας να φτάσουν στην κορυφή των λιστών αναμονής, ενώ θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Συνεχίζοντας, ο Pollich αναγνωρίζει ότι το Tesla S της Tesla αποτελεί το σημείο αναφοράς της κατηγορίας για τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά είναι σίγουρο ότι η Porsche μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη. Και αυτό γιατί το Taycan δεν θα είναι μόνο καλύτερο το Model S, αλλά και η εταιρεία του θα προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ιδιοκτησίας και θα δημιουργήσει το δικό της δίκτυο σταθμών ταχυφορτιστών.