GP Γερμανίας 2018, FP3: Leclerc στη βροχή

Σχετικά άρθρα

FP3

Ως μη γενόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών στο Hockenheim. Όπως έλεγαν οι προβλέψεις, η βροχή έπεσε σήμερα στη γερμανική πίστα, με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιηθούν καθόλου τα slicks ελαστικά.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, ταχύτερος ήταν ο Charles Leclerc, μπροστά από τους Sergey Sirotkin, Marcus Ericsson, Sebastian Vettel, Pierre Gasly, Brendon Hartley, Nico Hulkenberg, Kimi Raikkonen, Lance Stroll και τον Romain Grosjean που συμπληρώνει τη δεκάδα. Ας δούμε πώς κύλησε η μία ώρα του FP3:

Ο καιρός ήταν πολύ διαφορετικός σήμερα, με τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της, κάτι που καθιστούσε παντελώς άχρηστα τα slicks ελαστικά, αφού στην πίστα υπήρχε αρκετό νερό. Οι θερμοκρασίες διαμορφωνόταν στους 19°C στον αέρα και τους 23°C στην άσφαλτο, και κάποιοι οδηγοί βγήκαν για να κάνουν το installation lap, αλλά χωρίς να σημειώνεται χρόνος.

Ο Hulkenberg έγινε ο πρώτος οδηγός που έγραψε χρόνο, γυρνώντας σε 1:36.8, δηλαδή 23 δευτερόλεπτα πιο αργά από τις χθεσινές επιδόσεις στο στεγνό. Ο Sainz βγήκε κι αυτός στην πίστα, όμως είχε ένα τετ-α-κε χωρίς συνέπειες, για να γυρίσει στη συνέχεια στα pits, κάτι που άφησε την πίστα άδεια, όσο η βροχή συνεχιζόταν.

Είχαμε φτάσει στα μισά της περιόδου και κανένας οδηγός δεν είχε αφήσει τα pits, με τους περισσότερους απλά να περιμένουν τον χρόνο να κυλήσει. Κάποιοι οδηγοί βγήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Vettel, ο οποίος δεν είχε πατήσει πίστα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Leclerc πέρασε πρώτος με 1:36.4, όσο οι οδηγοί προσπαθούσαν να πάρουν την αίσθηση της πίστας. Αρκετή δράση στα τελευταία λεπτά, με τους περισσότερους να αφήνουν τα pits. 1:35.5 και πρώτη θέση από τον Vettel, δίχως να λείπουν τα τετ-α-κε από τους οδηγούς, αλλά χωρίς συνέπειες. Sirotkin και Ericsson βρέθηκαν μπροστά από τον Vettel, μέχρι ο Leclerc να πάρει και πάλι την πρώτη θέση, στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr