Ένας σερίφης στη Τζόρτζια των ΗΠΑ πρόσφατα προχώρησε στην αγορά ενός νέου Dodge Charger SRT Hellcat, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ήταν καθόλου χαρούμενο με την απόφασή αυτή και έτσι ζητά από τον σερίφη να επιστρέψει τις 70.000 δολάρια που κόστισε η αγορά του Hellcat.

Το υπουργείο χαρακτήρισε την απόφαση του σερίφη ως “εξωφρενική”, επειδή σπατάλησε 70.000 δολάρια για την αγορά ενός αυτοκινήτου που αρχικά ήταν να χρησιμοποιηθεί σε μυστικές επιχειρήσεις και στο πρόγραμμα Gwinnett County Beat the Heat, αλλά το υπουργείο πιστεύει πως δεν χρησιμοποιείται σε αυτά. Τα χρήματα για την αγορά του προήλθαν από τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, με το πρόγραμμα Beat the Heat να είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα που εκπαιδεύει τους οδηγούς για τους κινδύνους της γρήγορης οδήγησης και των παράνομων αγώνων ταχύτητας.

Το υπουργείο αναφέρει πως απαγορεύει την χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων για “υπερβολικές δαπάνες”, συμπληρώνοντας πως “το εν λόγω όχημα είναι ένα αυτοκίνητο πολλών ίππων που συνήθως δεν επιλέγεται για να είναι μέρος ενός παραδοσιακού στόλου οχημάτων για την επιβολή του νόμου.”

Το γραφείο του σερίφη υπερασπίστηκε την αγορά, δηλώνοντας ότι ο σερίφης το χρησιμοποιεί για να μετακινηθεί όταν συμμετέχει σε μυστικές επιχειρήσεις, ενώ κρίνει πως είναι κατάλληλο επειδή προσφέρει ασφαλείς μετακινήσεις.

Το υπουργείο δικαιοσύνης έχει δώσει προθεσμία στο γραφείο του σερίφη μέχρι τις 31 Ιουλίου προκειμένου να εξοφλήσει το ποσό των 70.000 δολαρίων.