Η Nissan και η Italdesign στα τέλη του Ιούνη παρουσίασαν το GT-R 50, ένα πολύ ξεχωριστό GT-R που θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 μονάδες, με την κάθε μια να κοστίζει 900.000 ευρώ.

Τώρα οι δύο εταιρίες αποκαλύπτουν το πως “γεννήθηκε” το αυτοκίνητο. Τα πάντα ξεκίνησαν στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017, όταν ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιου σχεδιασμού της Nissan, πήγε στο περίπτερο της Italdesign προκειμένου να μιλήσουν για ένα κοινό project.

Η πρόταση ήταν ενδιαφέρουσα και στις δύο πλευρές. Ένας ιταλικός οίκος να παίρνει ένα ιαπωνικό supercar προκειμένου να το παραμετροποιήσει. Οι ομάδες ανάπτυξης του Nissan GT-R 50 by Italdesign είχαν “απόλυτη ελευθερία” όταν σχεδίαζαν το μοντέλο, δίνοντας ιδέες η μία στην άλλη.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο στο χέρι και κίνηση παίρνει από τον V8 3,8-λίτρων biturbo κινητήρα απόδοσης 720 ίππων με 780 Nm ροπής. Αλλαγές έχει δεχτεί και το 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, υπάρχουν ισχυρότεροι άξονες, βελτιωμένη ανάρτηση Bilstein που ρυθμίζεται συνεχώς, εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo μπροστά και τετραπίστονες πίσω, ενώ τα ελαστικά είναι Michelin Pilot Super Sport.