Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Nissan και η Italdesign παρουσίασαν διαδικτυακά το GT-R50, το ειδικό επετειακό μοντέλο που κατασκευάστηκε για να εορταστούν τα 50στα γενέθλια του GT-R και του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου.

Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, στο φετινό Goodwood Festival of Speed και ενώ στην αρχή είχε γίνει γνωστό ότι θα μείνει ως concept, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως τελικά θα περάσει στη παραγωγή ένα πολύ μικρό αριθμό αυτοκινήτων, μόλις 50. Και αν αυτά είναι τα καλά νέα, τότε τα κακά είναι η τιμή του, καθώς λέγεται ότι το GT-R50 θα κοστίζει κοντά στα €900.000, όταν το ακριβότερο GT-R Nismo ξεκινά από τα περίπου €150.000.

Η Italdesign θα είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση του GT-R50 και όλα θα κατασκευαστούν στο χέρι και θα προσαρμοστούν σε κάθε πελάτη. Οι δύο εταιρείες δείχνουν έτοιμες για την παραγωγή του, καθώς έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπου οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη Nissan και την Italdesign για να πραγματοποιήσουν μια παραγγελία.

Το ειδικό μοντέλο, περιγράφεται ως το “GT-R χωρίς όρια”, με τον σχεδιασμό του μοντέλου να είναι εντελώς νέος. Είναι βαμμένο σε γκρι και χρυσαφί χρώμα και βασίζεται στο GT-R Nismo 2018. Το μοντέλο διαθέτει νέα γρίλια, νέα LED φωτιστικά σώματα, νέο καπό, χαμηλότερη οροφή κατά 5,4 χιλιοστά, νέα πίσω παράθυρα, όπως και νέα πίσω φωτιστικά σώματα. Επίσης συναντάμε νέα πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή και ζάντες 21″.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις εδώ.