Ο Sergio Marchionne έκρυβε απ’όλους την ασθένεια του για τουλάχιστον έναν χρόνο

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη Τετάρτη, ο Sergio Marchionne έχασε τη μάχη με τη ζωή, σε ηλικία 66 χρονών, και άφησε όλον τον κόσμο σε σοκ. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι στενοί του συνεργάτες στην FCA, καθώς κανείς -ανεξαιρέτως- δεν γνώριζε ότι ο Marchionne ήταν σοβαρά άρρωστος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζυριχης, ο Ιταλοκαναδό έλαβε την πρώτη θεραπεία για το πρόβλημα υγείας του πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο. Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας ότι αν και του προσφέρθηκαν όλες οι επιλογές φαρμάκων αιχμής, δυστυχώς ο Marchionne έχασε τη μάχη με την ασθένεια.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή στην Ιταλία, στις 26 Ιουνίου 2018

Εκπρόσωπος της FCA δήλωσε ότι η εταιρία δεν ήταν ενήμερη για τη κατάσταση της υγείας του πρώην CEO, εξαιτίας του ιατρικού απορρήτου. Ο μόνος που θα μπορούσε νομικά να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο ήταν ο ίδιος ο Marchionne, όμως, επέλεξε να μην το κάνει.

Ο Marchionne δεν ήθελε να μάθει κανείς για τα προβλήματα υγείας του, και γι’αυτό δεν άλλαξε τίποτα από το καθημερινό του πρόγραμμά. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η οποία παραθέτει δήλωση του πατέρα της συμβίας του Marchionne, Manuela Battezzato, το σώμα του είχε “στεγνώσει”, ένιωθε συχνά κουρασμένος και ανέπνεε με πολλή προσπάθεια.

Ωστόσο, ο χαρισματικός Ιταλοκαναδός συνέχιζε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για τις υποχρεώσεις του, με τον Pier Luigi Battezzato να προσθέτει ότι δούλευε ακατάπαυστα και ποτέ δεν παραιτήθηκε από τις δεσμεύσεις του. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο, που οδήγησε στις επιπλοκές και τελικά στον θάνατό του, ο Marchionne είχε κανονίσει μια συνάντηση που επρόκειτο να γίνει αυτές τις μέρες.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στην Ιταλία στις 26 Ιουνίου, όταν παρακολούθησε την παράδοση ενός Jeep Wrangler JK στους Carabinieri. Η οικογένεια του Marchionne ενημέρωσε την FCA για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του στις 20 Ιουλίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...