Σύμφωνα με τον θρύλο, o Henry Ford παίρνοντας έμπνευση από ένα σφαγείο, άλλαξε τόσο δραστικά την βιομηχανική παραγωγή πολύπλοκων προϊόντων που δημιουργήθηκε και η λέξη φορντισμός για τις καινοτομίες που εισήγαγε. Ο φορντισμός λοιπόν είναι η καθετοποιημένη μαζική παραγωγή κατά την οποία κάθε εργάτης έχει μια πολύ συγκεκριμένη εργασία, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για εξειδίκευση και το εργοστάσιο δουλεύει ασταμάτητα αξιοποιώντας στο μέγιστο τους ανθρώπινους πόρους ρίχνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.

Όποιος έχει εργαστεί σε φορντική γραμμή παραγωγής γνωρίζει από πρώτο χέρι πως αυτή η διαδικασία αν και έχει το θετικό πως δεν χρειάζεται να κάνεις πολύπλοκες διαδικασίες, έχει το αρνητικό να γίνεται αρκετά επίπονη μετά από κάποιες ώρες. Οι μηχανικοί που σχεδιάζουν τις γραμμές παραγωγής τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να δίνουν σημασία στην εργονομία του εργάτη, ώστε αυτός να κουράζεται λιγότερο και άρα να είναι πιο αποδοτικός και να μην χρειάζεται αναρρωτικές λόγω των μυοσκελετικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η χρόνια καταπόνηση.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Ford είχε θέσει σε πιλοτική χρήση τους εξωσκελετούς, τους οποίους ονομάζει EksoVest, στο εργοστάσιο της στο Μίτσιγκαν καθώς και στο Flat Rock Assembly Plant. Η αναπληροφόρηση κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής βοήθησε στην τελειοποίηση της τεχνολογίας, προτού τους κάνει διαθέσιμου παγκοσμίως, με τους εργαζόμενους να μην θέλουν να τους αποχωριστούν, καθώς είναι ελαφρύ και δεν είναι ογκώδες.

Η Ford συνεργάζεται με την Ekso Bionics για την τεχνολογία, η οποία βοηθά στην ανύψωση και στήριξη των βραχιόνων ενός εργαζομένου κατά τη διάρκεια εργασιών, όπως η χρήση ηλεκτρικών εργαλείων κατά τη συναρμολόγηση του οχήματος. Το σύστημα μπορεί να παρέχει βοήθεια ανέλκυσης από 2,2 έως 6,8 κιλά ανά βραχίονα. Το EksoVest “κουμπώνει” άριστα σε εργαζόμενους με ύψος που κυμαίνεται από 1.57μ. έως 1.93μ..

Οι εξωσκελετοί είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο και carbon και βοηθούν τους εργαζόμενους να ανυψώνουν, να μετακινούν ή να μεταφέρουν οτιδήποτε βάρους άνω των τριών κιλών, όταν στέκονται σε δύσκολη θέση. Τα “κοστούμια” προσφέρουν προστασία και υποστήριξη από την κούραση και τραυματισμούς, μειώνοντας την πίεση και την ένταση των επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το σώμα με την πάροδο του χρόνου.