Κι όμως, δεν είναι ούτε η General Motors, ούτε η Ford, ούτε η FCA, ούτε καμία άλλη αμερικάνικη. Είναι η BMW. Σου ακούγεται παράξενο, αλλά όπως θα δεις δεν είναι. Η βαυαρέζικη εταιρία διαθέτει μόλις ένα εργοστάσιο στις Η.Π.Α., στο Spartanburg της South Carolina, και εκεί συναρμολογούνται τα X3, X4, X5 και X6, ενώ από το Νοέμβριο θα προστεθεί και το νέο X7.

To συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο της BMW παγκοσμίως και το 2017 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του 371.284 αυτοκίνητα, σε ρυθμό περίπου 1.400 αυτοκινήτων ημερησίως. Από αυτά, τα 272.346 -περίπου το 70%- εξήχθησαν στον υπόλοιπο κόσμο μέσω του πλησιέστερου λιμανιού στο Charleston, με την συνολική αξίας τους να αγγίζει τα 8,75 δις δολάρια. Τα υπόλοιπα έφυγαν από την χώρα μέσω των λιμανιών της Georgia (Savannah και Brunswick) και της Florida (Jacksonville, Miami, και Everglades).

Τέλος, το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι ένα από τα πιο καθαρά της Αμερικής, καθώς η μισή από την συνολική ενέργεια που χρειάζεται προέρχεται από μεθάνιο που έρχεται από ένα κοντινό διυλιστήριο.

 • mixalhs7

  troll mode on : Φαντασου να ειχαν κι ενα 5ετες του Σερτζιο,τι θα πουλουσαν!! :-)))

  • Mika

   Aυτοι αν το ειχαν, μπορει και να το πετυχαιναν, σε αντιθεση με το Σερτζιο που μονο αναθεωρησεις κανει!
   :p

  • mixalhs7

   Εγώ ξέρω 371.284 Big Money Wasted προπέλες νταμπα ντουμπα αυτοδιαλυόμενα φλιντστόουνς!!!

  • ναι αλλα το stelvio ειναι ο μαμιας στο ξοχικο !!!! :-D

  • Mika

   Κανεις δεν παει στο κωριο ομως μ αυτο?
   :p

  • βασικα περιμενω να δω πως θα παει στις πωλησεις !