Μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, στη Γένοβα της Ιταλίας κατέρρευσε και μέχρι αυτή την ώρα έχουν επιβεβαιωθεί 35 θάνατοι. Μεταξύ των θυμάτων είναι κι ένα μικρό κορίτσι.

Τεράστια κομμάτια της κατασκευής αποκολλήθηκαν κάτω από άγνωστες συνθήκες με συνέπεια δεκάδες οχήματα με τους οδηγούς και τους επιβάτες να πέφτουν από ύψος τουλάχιστον 50 μέτρων. Μαζί και τα συντρίμμια της γέφυρας Μοράντι, που τους καταπλάκωσαν.

Μόλις κατέφθασαν τα μέλη των διασωστικών ομάδων, οι περισσότεροι από αυτούς αναφώνησαν ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία πραγματική κόλαση.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και γιγαντιαία για τον απεγκλωβισμό των παγιδευμένων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως οι διασώστες ανέσυραν μόνον νεκρούς.

Ως θαύμα μέσα από τα χαλάσματα τα μέλη της πυροσβεστικής κατάφεραν να εντοπίσουν και να βγάλουν ζωντανούς τέσσερις ανθρώπους.

Περισσότεροι από 10 εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 13 εκ των οποίων 8 η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Για την μετακίνηση των τεράστιων όγκων τσιμέντου καταφθάνουν βαρέα μηχανήματα κι από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο δεν υπήρχαν κατασκευαστικά προβλήματα και είχαν γίνει όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να βρει και να καταλογίσει ευθύνες στους υπαιτίους με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών να δηλώνει πως «δεν μπορεί να ευθύνεται ένα κεραυνός ή μία καταιγίδα για την τραγωδία».

Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.