Κατέρρευσε γέφυρα στη Γένοβα. 35 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σχετικά άρθρα

Μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, στη Γένοβα της Ιταλίας κατέρρευσε και μέχρι αυτή την ώρα έχουν επιβεβαιωθεί 35 θάνατοι. Μεταξύ των θυμάτων είναι κι ένα μικρό κορίτσι.

Τεράστια κομμάτια της κατασκευής αποκολλήθηκαν κάτω από άγνωστες συνθήκες με συνέπεια δεκάδες οχήματα με τους οδηγούς και τους επιβάτες να πέφτουν από ύψος τουλάχιστον 50 μέτρων. Μαζί και τα συντρίμμια της γέφυρας Μοράντι, που τους καταπλάκωσαν.

Μόλις κατέφθασαν τα μέλη των διασωστικών ομάδων, οι περισσότεροι από αυτούς αναφώνησαν ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία πραγματική κόλαση.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και γιγαντιαία για τον απεγκλωβισμό των παγιδευμένων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως οι διασώστες ανέσυραν μόνον νεκρούς.

Ως θαύμα μέσα από τα χαλάσματα τα μέλη της πυροσβεστικής κατάφεραν να εντοπίσουν και να βγάλουν ζωντανούς τέσσερις ανθρώπους.

Περισσότεροι από 10 εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 13 εκ των οποίων 8 η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Για την μετακίνηση των τεράστιων όγκων τσιμέντου καταφθάνουν βαρέα μηχανήματα κι από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο δεν υπήρχαν κατασκευαστικά προβλήματα και είχαν γίνει όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

https://youtu.be/DXNDUuNVAO4

Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να βρει και να καταλογίσει ευθύνες στους υπαιτίους με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών να δηλώνει πως «δεν μπορεί να ευθύνεται ένα κεραυνός ή μία καταιγίδα για την τραγωδία».

Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια, η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής κατάστασης. Αυτή...

Η Κίνα επενδύει στην Ουγγαρία

Σε προπύργιο" της Κίνας στην Ε.Ε. μετατρέπεται η Ουγγαρία, με την κυβέρνηση Όρμπαν να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία το "άνοιγμα προς ανατολάς", παρά τις...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...