Jaguar Land Rover. Ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα και δύο νέες πλατφόρμες

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover παρουσίασε το νέο της πλάνο στο οποίο επιβεβαίωσε πως έως το 2ο24 θα παρουσιάσει τρία εντελώς νέα μοντέλα, αλλά και το νέο Defender.

Τα δύο νέα μοντέλα, το νέο Defender και το Jaguar J-Pace θα παρουσιαστούν μεταξύ 2020 και 2021, ενώ το τρίτο μοντέλο θα παρουσιαστεί το διάστημα μεταξύ 2022 και 2024 και θα είναι το Range Rover Allroad. Μέσα στο ίδιο διάστημα θα δούμε το Road Rover και τα νέα Range Rover και Range Rover Sport.

Η βρετανική εταιρία έδωσε παράλληλα ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις νέες πλατφόρμες Modular Longitudinal Architecture (MLA) και Premium Transverse Architecture (PTA). Τα μικρότερα μοντέλα θα κατασκευάζονται πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα PTA (Premium Transverse Architecture), ενώ τα μεγαλύτερα στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα MLA (Modular Longitudinal Architecture). Και οι δύο πλατφόρμες μπορούν να υποστηρίξουν πισωκίνητες και τετρακίνητες υλοποιήσεις, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, plug-in υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα. Οι νέες αρχιτεκτονικές υπόσχονται βελτιωμένη αεροδυναμική και καλύτερη συμπεριφορά.

Η JLR ετοιμάζει νέους καθαρότερους Ingenium diesel κινητήρες που μπορούν να μετατρέπουν το 98%των εκπομπών οξειδίου του αζώτου σε αβλαβή αέρια, με το Evoque να γίνεται το πρώτο μοντέλο που θα τους χρησιμοποιεί. Μάλιστα η JLR θα καταργήσει όλους τους V8 κινητήρες της, με τη νέα γενιά των τρικύλινδρων, τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων Ingenium κινητήρων να κάνουν χρήση ηλεκτρικών turbo.

Η JLR θέλει το 20% των πωλήσεων της να γίνονται από plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά από το 2020 και μετά.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα γίνουν φιλικότεροι προς το περιβάλλον, με την εταιρία να ετοιμάζει και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο internet. Θα μπορεί να συνδεθεί με δίκτυα 4G και 5G, θα μπορεί να συγχρονιστεί με cloud υπηρεσίες, θα υποστηρίζει φωνητικές εντολές και θα δέχεται over-the-air αναβαθμίσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Jaguar θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων εσωτ. καύσης τον Ιούνιο

Στη μετάβαση της προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Jaguar πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης τον...

Το Jaguar C-X75 απέκτησε έκδοση δρόμου χάρη στον άνθρωπο που το σχεδίασε

Έχουν περάσει σχεδόν 14 χρόνια από τότε που η Jaguar είχε παρουσιάσει το C-X75 Concept στην έκθεση του Παρισιού και παρά τις κινήσεις που...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...
Autoblog.gr