Elon Musk: “Πέρασα δύσκολα”

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk παραχώρησε συνέντευξη στους The New York Times όπου αποκάλυψε πως οι επαγγελματικές πιέσεις τον ανάγκασαν φέτος να περάσει τα γενέθλιά του στο εργοστάσιο του και σχεδόν να χάσει το γάμο του αδελφού του.

Όπως δήλωσε ο Musk, εργαζόταν περίπου 120 ώρες την εβδομάδα, κάτι που επιβάρυνε την υγεία του, κάνοντας τους συγγενείς και τους φίλους του να ανησυχούν γι’αυτόν. Όπως συμπλήρωσε, υπήρξαν φορές που δεν έφυγε από το εργοστάσιο της Tesla για τρεις ή τέσσερις ημέρες και πως δεν έβγαινε καθόλου έξω.

Πρόσθεσε ότι πέρασε το σύνολο των 24 ωρών από τα 47α γενέθλιά του τον Ιούνιο στη δουλειά και πέταξε απευθείας στο γάμο του αδελφού του στη Καταλονία, εκεί όπου έφτασε μόλις δύο ώρες πριν την τελετή και έφυγε αμέσως μετά.

Στη συνέντευξη αναφέρεται και στο επίμαχο tweet του το οποίο προκάλεσε κλυδωνισμούς στην Wall Street καθώς αιφνιδιαστικά εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απόσυρση της εταιρείας από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Musk, CEO και πρόεδρος της Tesla, πληκτρολογούσε το tweet του καθώς οδηγούσε προς το αεροδρόμιο στις 7 Αυγούστου. Στο tweet ανέφερε ότι «Εξετάζω να βγάλω την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια. Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη». Ο Musk είπε πως επιθυμία του είναι να αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο, εξαγοράζοντας μέσω funds το σύνολο των μετοχών της έναντι 420 δολαρίων για την κάθε μία.

H ανακοίνωση του τον έφερε αντιμέτωπο με μήνυση από δυσαρεστημένους επενδυτές. Τα σχόλια του οδήγησαν τη μετοχή σε άλμα 11% , αλλά στη συνέχεια ακολούθησε πτωτική πορεία. Οι επενδυτές που έχουν θέσεις short στη μετοχή τον κατηγορούν για χειραγώγηση της αγοράς, καθώς δεν εξήγησε από πού θα προέλθουν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας. Επενδυτές μήνυσαν τον Musk με την κατηγορία ότι παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και “φούσκωσε” τεχνητά την μετοχή της Tesla, βλάπτοντας τους short-sellers.

Στη συνέντευξη με τους New York Times, ο Musk κατηγόρησε τους short-sellers, για τους οποίους δήλωσε ότι “ανέμενε μερικούς μήνες ακραίων βασανιστηρίων”. Όπως είπε;

Νόμιζα ότι το χειρότερο πέρασε, αλλά μάλλον τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Περίπου μια εβδομάδα αργότερα από το επίμαχο tweet, ο Musk ανέφερε πως το σχόλιό του για χρηματοδότηση αφορά μια συζήτηση με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εξέφρασε τη στήριξή του σε ένα ενδεχόμενο πλάνο εξόδου της εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Tesla, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη πρόταση από τον πρόεδρό τους.

Μια εναλλακτική χρηματοδότησης που εξετάζεται για την έξοδο της εταιρίας είναι η εταιρία SpaceX του Musk. Στο μεταξύ, ήδη καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί κάποιος επικεφαλής για να πάρει πάνω του μερικά από τα βάρη του Musk, τονίζουν οι The New York Times. Μερικά χρόνια πριν, η Tesla προσέγγισε τον Sheryl Sandberg, στέλεχος του Facebook, για να αναλάβει αυτή τη δουλειά, σχολίασε ο Musk στη συνέντευξή του.

Κάποια στελέχη της εταιρίας έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με το φόρτο εργασίας του Musk, καθώς επίσης και για τη χρήση του ηρεμιστικού Ambien που κάνει, αναφέρει το ρεπορτάζ. Αντί να τον βοηθά να κοιμηθεί, το φάρμακο έχει οδηγήσει πολλές φορές τον Musk να περνά τις νύχτες του στο Twitter. Ο ίδιος είπε στην συνέντευξή του ότι πολλές φορές πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αϋπνία και το Ambien.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...
Autoblog.gr