Η Σαουδική Αραβία εξετάζει να επενδύσει περισσότερο στην Tesla

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk αποκάλυψε πως η Tesla βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα 2/3 των σημερινών μετόχων θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, με αποτέλεσμα να είναι διαχειρίσιμο το ποσό, που καλείται να αντλήσει ο ίδιος.

Έχοντας βρεθεί στο μικροσκόπιο της SEC, αλλά και αντιμέτωπος με αγωγές από short sellers, που τον κατηγορούν για χειραγώγηση της μετοχής, ο Musk αποφάσισε να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την προσπάθειά του να οδηγήσει την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκίνητων εκτός χρηματιστηριακής αγοράς, στον έλεγχο ιδιωτικών κεφαλαίων. Προς την κατεύθυνση αυτή πίεζαν εξάλλου το διοικητικό συμβούλιο και οι μέτοχοι της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο blog του, έχει δεχθεί επανειλημμένα προσέγγιση από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο εγχείρημα. Οι πρώτες επαφές έγιναν πριν από δύο χρόνια και συνεχίστηκαν με τις πιο πρόσφατες να έρχονται στις 31 Ιουλίου. Στις τελευταίες επαφές έμεινε με την εντύπωση ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο του βασιλείου είναι πρόθυμο να προχωρήσει τη διαδικασία. Όπως έγραψε:

Συνεχίζω να έχω συζητήσεις με το σαουδαραβικό fund και επίσης είμαι σε συζητήσεις με μία σειρά άλλων επενδυτών, κάτι που πάντα σχεδίαζα να κάνω, καθώς επιθυμία μου ειίναι η Tesla να εξακολουθήσει να έχει μία ευρεία βάση επενδυτών. Θεωρώ κατάλληλο να ολοκληρώσω αυτές τις συζητήσεις πριν παρουσιάσω μία λεπτομερή πρόταση στην ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου

Το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, που είναι γνωστό ως Public Investment Fund, έχει χτίσει τους τελευταίους μήνες μερίδιο 5% στην Tesla και εξετάζει πλέον αύξηση της συμμετοχής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...