Η Volkswagen ανακοίνωσε πως έκανε τα πρώτα βήματα έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευάζει 1 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Wolfsburg.

Στο Wolfsburg θα μετατοπιστεί η παραγωγή του Volkswagen Golf από τα εργοστάσιο του Zwickau και της Puebla, ενώ σε αυτό θα κατασκευάζεται και το νέο Seat Tarraco.

Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα των γερμανικών εργοστασίων κατά 25% μέχρι το 2020. Απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες στο μέλλον για την Volkswagen προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική, ιδιαίτερα μετά το 2020,

δήλωσε ο Andreas Tostmann, ο εκτελεστικός διευθυντής της Volkswagen που είναι αρμόδιος για την παραγωγή και τα logistics.

1Διάβασε επίσης

Η VW επενδύει €3 δις στο εργοστάσιο του Wolfsburg για το Golf 8

Η απόφαση αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης δέσμης μέτρων που θα ληφθούν τους επόμενους μήνες από την VW σχετικά με τις προσπάθειες κατασκευής και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Η Volkswagen αναφέρει ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε 8 εργοστάσιά της, που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της παραγωγής.

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη νέα στρατηγική που οραματίστηκε από την VW και ονομάζεται Transform.Together, θα ανακοινωθεί στο τέλος του επόμενου μήνα.