Η FF δεν είναι η πρώτη Shooting Brake Ferrari, καθώς την δεκαετία του 1960 αρκετοί coachbuilders, μετά από παραγγελίες πελατών, έπαιρναν διάφορα μοντέλα της Ferrari και τα μετέτρεπαν σε shooting brake δημιουργίες.

Μια από αυτές είναι η συγκεκριμένη 330 GT που βλέπεις στις φωτογραφίες. Είναι παραγωγής 1965 και μηχανικά φορά έναν V12 4,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 305 ίππων με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,3 δευτ, έχοντας με τελική ταχύτητα 241 χλμ/ώρα. Διαθέτει ανεξάρτητη μπροστά ανάρτηση, άκαμπτο άξονα πίσω, τέσσερα δισκόφρενα και αρχικά πουλήθηκε από την αντιπροσωπεία της Ferrari, Luigi Chinetti Motors στη Νέα Υόρκη σε έναν τύπο που ονομαζόταν Desi, ενώ το 1967 άλλαξε χέρια και πήγε σε αυτά του οδηγού αγώνων Luigi Chinetti Jr., που αποφάσισε να δώσει στην 330 GT του Shooting Brake σώμα. Μαζί με τον Bob Peak σχεδίασαν αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες και την υλοποίησή του την ανέλαβε ο Alfredo Vignale.

Το μοντέλο θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στο Petersen Automotive Museum στις 8 Δεκεμβρίου, χωρίς επιθυμητή τιμή, αλλά εκτιμάται ότι θα αλλάξει χέρια σε μια τιμή κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Για την ιστορία να πω, ότι μια παρόμοια Ferrari 330 GT Shooting Brake βρισκόταν κάποτε και στα χέρια του Jay Kay.