Η νέα BMW M140i σε δοκιμές στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές της νέας M140i στη γερμανική πίστα. Η τρίτη γενιά της Σειράς 1 της BMW θα είναι προσθιοκίνητη και θα κατασκευάζεται σε μια νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα της εταιρίας η οποία θα είναι διαφορετική από την UKL των X1, 2 Series Active Tourer και Gran Tourer.

Η πλατφόρμα, όπως δήλωσε ο Klaus Frohlich, υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας, θα ονομαστεί FAAR και αποτελεί την εξέλιξη της UKL. Η νέα πλατφόρμα είναι αρθρωτή και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Η πλατφόρμα είναι συμβατή με το σύστημα τετρακίνησης xDrive της BMW, με την M130iX M Performance να είναι τετρακίνητη και να φορά έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα, απόδοσης 320-340 ίππων.

Η νέα Σειρά 1 θα ζυγίζει λιγότερο από τη σημερινή γενιά, με τους χώρους στο εσωτερικό να αυξάνονται. Θα γίνει το πρώτο μοντέλο της BMW που θα κατασκευαστεί πάνω στην FAAR πλατφόρμα, μιας και θα ακολουθήσουν τα 2 Series Gran Turismo, 2 Series Active Tourer, 2 Series Gran Tourer, iX1 και X1.

Πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασης είναι προς το τέλος του 2018, με το αυτοκίνητο να προσφέρει σαφώς περισσότερος χώρος για τους επιβάτες, θα έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, μειωμένο βάρος κλπ., κάτι που είναι κύρια χαρακτηριστικά επιλογής ενός καθημερινού αυτοκινήτου.

Η νέα Σειρά 1 πρακτικά θα αποτελεί την hatchback έκδοση της sedan έκδοσης, με την BMW να προσφέρει το αυτοκίνητο και με το X-Drive σύστημα τετρακίνησης στα μοντέλα M-Sport, τοποθετώντας το αυτοκίνητο απέναντι από το Golf R και το Focus RS.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW M3 CS by Dahler με 630 άλογα

Ο ελβετικός βελτιωτικός οίκος Dahler παρουσιάζει την πρότασή του για την BMW M3 CS. Με το πακέτο αναβάθμισης, ο 3,0-λιτρος twin-turbo κινητήρας δυναμώνει και...

Η BMW αφαιρεί το γράμμα “i” από τα βενζινοκίνητα μοντέλα της

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW αυξάνεται διαρκώς, όπου κύριο χαρακτηριστικό των ονομάτων τους είναι ότι ξεκινούν με το γράμμα "i", παραδείγματος χάριν...

H 3D Design βελτιώνει τη BMW X1

Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος 3D Design παρουσιάζει το πακέτο που ετοίμασε για την νέα BMW X1. Το bodykit είναι κατασκευασμένο από carbon και αποτελείται...

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...