Υποχρεωτικά φώτα βροχής στην αεροτομή από το 2019 στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

Οι ομάδες της Formula 1 ενέκριναν το σχέδιο για την εισαγωγή φώτων βροχής ενσωματωμένα στην πίσω αεροτομή από το 2019, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τα μονοθέσια να ξεχωρίζουν περισσότερο σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Κατά την διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης αμέσως μετά το Ισπανικό Grand Prix, ο Lewis Hamilton δοκίμασε μια έκδοση των κάθετων LED φώτων, ως μέρος της αξιολόγησης από τη FIA. Σκοπός είναι τα επιπλέον φώτα να είναι πιο έντονα διακριτά και να αναβοσβήνουν ψηλότερα από τα παραδοσιακά φώτα βροχής, που είναι τοποθετημένα χαμηλά στο πίσω μέρος, και έτσι να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τα αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν όταν υπάρχει έντονο spray από τα βρόχινα ελαστικά.

Οι δοκιμές αποδείχθηκαν επιτυχείς όσον αφορά τη λειτουργικότητα των φώτων και προτάθηκε στις ομάδες να γίνουν υποχρεωτικά για το 2019, σε πρόσφατη ψηφοφορία για τους τεχνικών κανονισμών (TRM).

Με τις ομάδες να ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση, και στη συνέχεια ήρθε η επικύρωση από το παγκόσμιο συμβούλιο αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...