Αποχωρεί ο πρόεδρος της Renault Sport, Jerome Stoll

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Renault Sport Racing, Jerome Stoll, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τη θέση στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ο 66-χρονος Stoll ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Renault το 1980 και με τα χρόνια ανέβηκε στη κορυφή της ιεραρχίας της εταιρίας.

Στις αρχές του 2015, όταν η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε την επιστροφή της στη Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα, ο Stoll έγινε πρόεδρος της αγωνιστικής ομάδας της Renault Sport. Υπό την προεδρία του, υπήρξε ο κύριος σύνδεσμος μεταξύ της αγωνιστικής ομάδας με έδρα το Enstone της Αγγλίας και του τμήματος κινητήρων στο Viry της Γαλλίας, αλλά με την μητρική εταιρία.

Επιπλέον, ο Stoll επέβλεψε την πορεία της Renault στη Formula E, με την γαλλική ομάδα να κατακτά δύο πρωταθλήματα κατασκευαστών και ένα οδηγών με τον Sebastien Buemi, τη σεζόν 2015-2016. Ο Γάλλος είχε προγραμματίσει να αποχωρίσει από τη θέση στα τέλη του 2018. Ωστόσο, ο προγραμματισμένος αντικαταστάτης του, Thierry Koskas, έφυγε από την εταιρία αμέσως μετά την ανακοίνωσή του, και ο Stoll συμφώνησε να συνεχίσει για δύο ακόμη χρόνια.

Στην ανακοίνωση της αποχώρησης του, ο Stoll δήλωσε:

Το έργο αναδόμησης μίας ομάδας Formula 1 είναι δύσκολο, χρονοβόρο, χρειάζεται αφοσίωση και προσήλωση. Το πρώτο βήμα έχει γίνει με την ομάδα και με τους οδηγούς μας, σε βαθμό που πλέον μπορούμε να ανέβουμε στο βάθρο. Εκτιμώ το προνόμιο του να είμαι μέρος όλων αυτών των αλλαγών και της προόδου που σημειώσαμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...