McLaren: H Toro Rosso πρέπει να πάρει τον Vandoorne

Σχετικά άρθρα

Μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση από την McLaren ότι ο Stoffel Vandoorne θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα μετά το τέλος της χρονιάς, ο CEO της McLaren, Zak Brown πιστεύει ότι ο Βέλγος θα ήταν ιδανικός για την ομάδα της Toro Rosso.

Μπορεί ο Vandoorne να είναι ελεύθερος να επιλέξει το μέλλον του, αλλά οι θέσεις στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αρχίζουν και λιγοστεύουν. Αυτή τη στιγμή η Toro Rosso δεν έχει στα χέρια της κανένα συμβόλαιο για το 2019, καθώς ο Pierre Gasly προήχθη στην Red Bull, ενώ ο Brendon Hartley δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παραμείνει.

Με την Red Bull να μην έχει κάποιον οδηγό από τις ακαδημίες της, ο Brown δήλωσε:

Σίγουρα πιστεύω ότι είναι ένας οδηγός του διαμετρήματος της Formula 1, και αν ήμουν Toro Rosso, έχει δύο ανοιχτές θέσεις ή φαίνεται να έχει δύο ανοιχτές θέσεις, θα έβαζα τον Stoffel στο ένα μονοθέσιο χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Stoffel είναι ένας εξαιρετικός οδηγός. Ξέρετε, τελικά, εμείς κοιτάμε προς το μέλλον και ο Lando είναι ένα μελλοντικό αστέρι. Νομίζω ότι σε ένα διαφορετικό περιβάλλον ο Stoffel μπορεί να δείξει περισσότερα με ένα καλύτερο μονοθέσιο.

Νομίζω ότι είχαμε ένα πολύ κακό μονοθέσιο για δύο χρόνια. Κάποιος σαν τον Fernando μπορεί να προσαρμοστεί πιο γρήγορα, έχει τόση εμπειρία. Ο Stoffel ήταν πολύ κοντά στον Fernando, πολύ πιο κοντά από -όπως σχολίασε ο Fernando- κάποιους άλλους παλιότερους team-mates του.

Ερωτηθείς αν θα τηλεφωνούσε σε άλλες ομάδες της F1 σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον Vandoorne να παραμείνει στο grid, ο Brown δήλωσε:

Ναι, έχω ήδη πάρει τηλέφωνα και οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον Stoffel θα τον βοηθήσουμε χωρίς σκέψη, τον θεωρούμε οικογένεια, είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμένει στη Formula 1, αξίζει να είναι εδώ, αλλά έχουμε κάποιες άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες που εξετάζουμε, και δεν θα δίσταζα να κρατήσω τον Stoffel στην οικογένεια της McLaren, εάν υπήρχε κάποια θέση και είχε επιθυμία να αγωνιστεί εκεί.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...