Την ερχόμενη Πέμπτη (13/09), η DS Automobiles θα παρουσιάσει στο DS Design Studio στο Παρίσι το νέο DS3 Crossback, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται διαδικτυακά. Για το λόγο αυτό, η premium γαλλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω φωτογραφία, που μας δείχνει μέρος του εμπρός φωτιστικού σώματος.

Το DS3 Crossback θα είναι ένα μικρό crossover και θα κάνει το ντεμπούτο του στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού, που ανοίγει τις πύλες της σε τρεις εβδομάδες.

Το μοντέλο θα φέρει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο DS7 Crossback, κάνοντας το να μοιάζει σαν τον μικρό αδερφό του. Στα μέσα του καλοκαιριού είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του μοντέλου από το ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνίας και πατεντών, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε και το εσωτερικό του. Εκεί υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής, με το DS 3 Crossback να έχει μήκος κατά τι μεγαλύτερο από τα 4 μέτρα.

Το μοντέλο βασίζεται πάνω στην CMP πλατφόρμα της PSA και θα τεθεί απέναντι από τα Audi Q2 και MINI Countryman. Το μοντέλο θα προσφέρεται τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση που θα φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 114 ίππων, που θα αντλεί ενέργεια από μια 50 kWh μπαταρία, ικανή να του δώσει αυτονομία 450 χλμ. Η DS θέλει μέχρι το 2025 να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της.