Η Volvo Trucks παρουσιάζει ένα νέο πρωτότυπο φορτηγό. Είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό, το ονομάζει Vera και ξεχωρίζει επειδή δεν διαθέτει κουβούκλιο.

Η σουηδική εταιρία θέλει με το πρωτότυπο αυτό να μας δείξει το πως φαντάζεται τις μεταφορές του μέλλοντος, οι οποίες εκτός από ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες, θα είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Το Vera μπορεί να μεταφέρει σε κοντινές αποστάσεις εμπορεύματα βάρους έως και 32 τόνους, με τον αυτόνομο τράκτορα να μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, με το όχημα να ελέγχεται μέσω υπηρεσιών cloud από ένα κέντρο ελέγχου που παρακολουθεί αδιάλειπτα τις κινήσεις του, ώστε να τις βελτιώνει.

  • ολη η μαγκια του αυτονομου φορτηγου ειναι αυτη η προταση ”Το Vera μπορεί να μεταφέρει σε κοντινές αποστάσεις εμπορεύματα βάρους έως και 32 τόνους, με τον αυτόνομο τράκτορα να μπορεί να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο”

  • Αλέξανδρος

    Γιατί να πετάγεται η μουτσουνα στο αυτόνομο; Βάλτε απλά πλατφόρμα για κονταινερ και γύρω γύρω αισθητήρες. Και οι μπρος πίσω ρόδες να μπορούνε να γυρίσουν 90 μοίρες για τρελές μανουβρες στο παρκάρισμα

    • rantaplan

      Σκέψου ότι ακινητοποιήται για κάποιο λόγο από βλάβη, πως θα το δουν όταν είναι από πάνω η καρότσα? Λογικά αυτό που εξέχει έχει όλα τα μπιχλιμπίδια που χρειάζεται για να δουλέψει.