Μετά από 70 χρόνια που βρίσκεται το όνομα Beetle στην αγορά, η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή των θρυλικών “σκαραβαίων” το 2019, μιας και η εταιρία σκοπεύει να επικεντρωθεί στα μεγαλύτερα, οικογενειακού τύπου αυτοκίνητα καθώς και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Για τον σκοπό αυτό παρουσιάζει την Final Edition έκδοση του, προκειμένου να “τιμήσει την πλούσια κληρονομιά” ενός οχήματος που συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία του αυτοκινήτου.

Η απώλεια του σκαραβαίου μετά από τρεις γενιές και σχεδόν επτά δεκαετίες θα προκαλέσει πολλά συναισθήματα στους πολυάριθμους αφοσιωμένους οπαδούς του,

παραδέχτηκε ο Hinrich J. Woebcken, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της Volkswagen Βόρεια Αμερικής. Ο Woebcken είπε ότι δεν υπάρχουν “άμεσα σχέδια” για την αντικατάσταση του Beetle, ωστόσο άφησε ένα παράθυρο ανοικτό να δούμε κάποια στιγμή νέο Beetle, προσθέτοντας “Ποτέ μην λες ποτέ”.

Η παραγωγή του Beetle θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019, με το Beetle Final Edition να προσφέρεται τόσο σε coupe όσο και σε convertible έκδοση. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, SE και SEL και θα είναι υπάρχουν μονάχα πέντε διαθέσιμα χρώματα, τα Pure White, Deep Black Pearl, Platinum Grey, Safari Uni και Stonewashed Blue.

Το Beetle Final Edition διαθέτει χρωμιομένα διακοσμητικά, καθρέπτες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος, θερμαινόμενα ακροφύσια νερού, Bi-Xenon φωτιστικά σώματα, LED φώτα ημέρας, LED πίσω φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης, ειδικά σήματα, νέες ζάντες 17 στην έκδοση SE και 18″ στην έκδοση SEL, με την πρώτη να έχει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Composition Media και το δεύτερο το Discover Media με Fender ηχοσύστημα.

Κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 176 ίππων με 250 Nm ροπής και συνδυάζεται αποκλειστικά με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το SE Coupe ξεκινά στις ΗΠΑ από τις 23.940 δολάρια, ενώ η έκδοση SEL από τις 26.890 ευρώ. Οι αντίστοιχες τιμές για το convertible μοντέλο είναι 28.190 δολάρια και 30.890 δολάρια αντίστοιχα.